BMW X4 – caracter sportiv

Da mai departe!

Probabil cel mai frumos SUV din lume, noul BMW X4 a venit de la Automobile Bavaria la testele AutoReport.ro. Noua generație vine cu multiple îmbunătățiri, dar și cu un design cu mult mai atrăgător.

Schimbări majore de design au fost operate noului SAV BMW. Partea față a primit noi blocuri optice, iar botul și grila sunt acum mai proeminente. Schimbări au fost făcute și în partea spate, acolo unde blocurile optice s-au îngustat, dar haionul este plasat puțin mai sus.
Silueta sportivă a lui X4 trădează caracterul ușor sportiv, neobișnuit pentru un SUV. În ceea ce privește proporțiile, această generație X4 este aproape la fel de mare ca prima generație X6.
Modelul testat de noi este BMW X4 xDrive25d. Are sub capotă un motor diesel, cu şase cilindri dispuşi în linie și cuplat transmisie Steptronic cu opt trepte. Propulsorul oferă o putere de 321 CP la 4.000 rpm și un cuplu maxim de 500 Nm între 2.000 Nm. Cu performanțe bune pentru un SUV, dar și cu o stabilitate demnă de un sedan, X4 oferă toată puterea de care ai nevoie atât pe asfalt, cât și în offroad. Acolo ultima generație a sistemului xDrive se achită foarte bine de sarcini. Tracţiunea integrală BMW xDrive, care este disponibilă standard la toate modelele, face ca BMW X4 să fie deosebit de versatil şi sportiv. Cea mai recentă ediţie a sistemului este caracterizată de masa redusă şi eficienţa internă optimizată. În plus, controlul electronic precis al tracţiunii integrale inteligente asigură o distribuţie foarte sportivă a puterii, în stilul caracteristic mărcii.
Interiorul noului BMW X4 urmează tradiţia BMW cu designul cockpitului optimizat ergonomic şi orientat către conducător. Numeroase aspecte ale designului exterior sunt reflectate şi la interior. În principiu, interiorul a primit materiale mai bune, dar și finisaje apropiate de cele de lux. Ca atenție la detalii, menționăm logoul X, care reapare în mod frecvent sub diferite forme. În interior, călătoresc în condiții foarte bune 5 persoane, iar spațiile de depozitare în interior sunt numeroase. Portbagajul este suficient de are și ideal pentru vacanțe mai lungi.
BMW X4 vine cu cele mai noi tehnologii de siguranță și asistență. X4 are cea mai recentă generaţie de tempomat activ şi pachetul de siguranţă Driving Assistant Plus, care include asistentul de direcţie şi menţinere a benzii şi asistentul de menţinere a benzii cu protecţie în caz de coliziune laterală.

BMW X4 2.5d XDrive
Viteza maximă: 230 km/h
Acceleratie 0-100 km/h s: 6.8
L/l/î: 4.752/2.138/1.621
Masă proprie: 1.830 kg
Cilindree (cmc): 1.995
Putere (CP): 231 la 4.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 500 la 2.000 rpm
Consum mediu: 6 l/100 km
Cutie viteze: automată, 8 trepte

Related posts