BMW Seria 7 Facelift – când luxul întâlnește tehnologia

Da mai departe!

BMW Seria 7 a primit un facelift foarte consistent și a sosit de la Automobile Bavaria la testele AutoReport.ro. Sub sintagma #trueluxury am grupat teste cu cele mai luxoase modele din gama BMW.
Modificările aduse de facelift au vizat, mai ales partea frontală, care este cu 50 mm mai înaltă ca a modelului anterior, pentru a-i asigura lui Seria 7 o prezență sigură pe sine, impunătoare. Capota a primit nervuri mai proeminente, iar suprafața grilei cu un look nou este mai mare. În ton cu celelalte modele noi ale bavarezilor, și blocurile optice BMW Laserlight au acum o formă mai îngustă și mai alungită.
În partea spate, evacuările cromate sunt mai mari, iar stopurile LED cu aspect tridimensional sunt cu 35 mm mai înguste față de cele ale modelului pe care îl înlocuiește acest facelift. Acestea sunt unite de o bandă luminoasă, tot cu tehnologie LED, cu o lățime de numai 6 mm, poziționată sub bara cromată care se întinde pe toată lățimea capacului portbagajului.
Pachetul M Sport, linia Design Pure Excellence şi noile completări ale selecţiei de jante şi culori pentru exterior oferă noi posibilităţi pentru personalizare. La acestea se adaugă BMW Individual Shadow Line lucioasă extinsă, disponibilă acum ca opţiune în combinaţie cu pachetul M Sport.
Sub capotă, modelul testat de noi, 750d Xdrive are un motor diesel, cu şase cilindri dispuşi în linie. Cu o capacitate de 3 litri, acesta produce o putere de 400 CP la 4.400 rpm, iar cuplu maxim este de 760 Nm obținut între 2.000 şi 3.000 rpm. Performanțele sunt și ele foarte bune, cu o acceleraţie 0-100 km/h care se face în 4,6 secunde, ceea ce apropie limuzina de mașinile sport. Având în vedere aceste cifre, deși mașina este destul de masivă, este una foarte sportivă și nu se găsește niciodată în lipsă de putere sau de cuplu.
Ținuta de drum a mașinii este aproape de perfecțiune. Noul BMW Seria 7 oferă cel mai sofisticat tren de rulare de pe piaţă. Configuraţia standard include suspensie pneumatică pe ambele punţi cu reglarea gărzii la sol (o premieră pentru BMW) şi Dynamic Damper Control (control dinamic al amortizoarelor).
În interiorul noului BMW Seria 7, alegerea materialelor, detaliile de design coordonate armonios, nivelul generos de spaţiu şi calitatea fabricaţiei sunt combinate pentru a crea o ambianţă luxoasă rafinată din toate punctele de vedere. Pielea Nappa exclusivă cu cusături extinse a fost adăugată pe lista de opţiuni. Structura tridimensională a suprafeţelor – cuprinde spaţii mari pe şezutul şi spătarul scaunelor din faţă şi din spate, cotierele integrate în ornamentele uşilor şi consola centrală – oferă interiorului o prezenţă elegantă şi rafinată. Noi în gama de benzi decorative opţionale pentru interior sunt variantele din lemn fin American Oak Dark cu inserţie metalică şi Poplar Grain în gri metalizat lucios.
Confortul acustic a fost îmbunătăţit cu mare atenţie la detalii, cu optimizări în jurul pasajelor roţilor spate, montanţilor B şi capacele de ieşire a centurilor de siguranţă din spate. În plus, geamurile laterale şi luneta au sticlă mai groasă – fie standard, fie ca parte a opţiunii Comfort Glass (în funcţie de model).
O dotare remarcabilă a volanului cu piele, disponibil standard şi cu design nou, este aranjamentul modificat al butoanelor multifuncţionale. De asemenea standard, sertarul pentru încărcarea wireless a telefoanelor mobile compatibile este localizat acum în faţa suporturilor de pahare. Cu aspectul său elegant de sticlă fumurie, dotarea opţională Ambient din montanţii B se îmbină şi mai armonios cu ambianţa interioară a noului BMW Seria 7.
Noul BMW Seria 7 vine echipat standard cu BMW Live Cockpit Professional. Acesta cuprinde un sistem de navigaţie şi multimedia, împreună cu un panou de instrumente high-resolution complet digital, cu diagonală de 12,3 ţoli (31,24 cm), şi un display central cu diagonala de 10,25 ţoli (26,04 cm). Noul sistem de operare BMW 7.0 se remarcă prin funcţionalitatea digitală de ultimă oră adaptată exact nevoilor conducătorului. Funcţionalitatea touchscreen pentru displayul central, controlerul iDrive, butoanele de pe volan şi controlul vocal permit conducătorului să aleagă din diferitele forme de operare intuitivă.
Cea mai nouă versiune a unităţii de control BMW Touch Command pentru scaunele din spate se evidenţiată prin hardware-ul actualizat şi software-ul sistemului de operare BMW 7.0. Disponibil opţional, sistemul Rear-seat Entertainment vine acum cu două monitoare touch fullHD de 10 ţoli (25,4 cm) şi includ player blu-ray şi conectivitate HDMI.
Noul BMW Seria 7 subliniază statutul său ca unul dintre cele mai inovatoare şi progresive modele din segmentul de lux, cu o gamă vastă de sisteme de asistenţă disponibile standard, dar şi sisteme de asistare a condusului opţionale. Driving Assistant Professional oferă un pachet complet de funcţii prin care condusul este cât mai confortabil şi mai sigur posibil. Printre acestea se numără asistentul de direcţie şi menţinere a benzii, Traffic Jam Assist, asistentul de menţinere a benzilor cu protecţia activă în caz de coliziune laterală, asistent de evitare prin schimbarea benzii, avertizare la trafic transversal, avertizare la intersecţie şi de sens unic, precum şi funcţia tempomat activ cu funcţie Stop & Go.
Cea mai avansată mașină de la BMW din punct de vedere tehnologic are Asistentul Personal Inteligent BMW ca un alt element al sistemului de operare. Partenerul digital poate fi activat cu ajutorul mesajului „Hei, BMW!” şi îl ajută pe conducător să folosească diferite funcţii ale vehiculului. În plus, va continua să acumuleze noi aptitudini datorită actualizărilor transmise perfect de Remote Software Upgrade. Conducătorul şi pasagerii pot folosi şi comenzi vocale naturale cu ajutorul Asistentului Personal Inteligent BMW pentru a activa Modurile de Experienţă şi programele de vitalitate şi relaxare, care oferă compoziţii bazate pe necesităţi ale diverselor funcţii – cum ar fi iluminatul interior, aerul condiţionat, parfumarea şi umbrirea, fără a mai menţiona masajul, încălzirea şi ventilaţia din scaun.

BMW Seria 7 facelift 750d xDrive Individual
Viteza maximă: 250 km/h
Acceleratie 0-100 km/h s: 4,6
L/l/î: 5.120/1.902/1.467
Masă proprie: 2.035 kg
Cilindree (cmc): 2.993
Putere (CP): 400 la 4.400 rpm
Cuplu maxim (Nm): 760 la 2.000 rpm
Consum mediu: 6 l/100 km
Cutie viteze: automată, 8 trepte

Related posts