BMW revizuieşte în creştere estimările pentru acest an și avertizează asupra efectelor deficitului de semiconductori

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Bayerische Motoren Werke (BMW) a majorat estimarea de profit din acest an, după rezultatele trimestriale solide, dar a avertizat asupra efectelor deficitului global de microcipuri şi a creşterii preţurilor materiilor prime asupra performanţelor sale din semestrul doi din 2021, transmit Bloomberg şi Reuters.

„Performanţele noastre au fost stimulate de cererea solidă din partea clienţilor în primele şase luni din acest an, ceea ce ne-a permis să raportăm o creştere semnificativă”, a afirmat directorul general Oliver Zipse.

Acesta a adăugat: „Totuşi, ne confruntăm cu riscuri, din cauza preţurilor materiilor prime şi a deficitului de semiconductori, de aceea probabil că evoluţiile din semestrul doi vor fi mai volatile pentru grupul BMW”.

Marja operaţională la divizia auto ar urma să se situeze între 7% şi 9% în acest an, după ce anterior era previzionat un nivel între 6% şi 8%.

BMW a raportat un profit net de 4,8 miliarde de euro (5,7 miliarde de euro) în trimestrul doi din 2021, faţă de pierderi de 212 milioane de euro în perioada similară din 2020, în timp ce analiştii se aşteptau la 2,2 miliarde de euro, conform datelor Refinitiv.

Profitul înainte de taxe şi dobânzi a urcat la cinci miliarde de euro, faţă de previziunea analiştilor de patru miliarde de euro, în timp ce marja operaţională la divizia auto a urcat la 16%, aproape dublu faţă de obiectivului grupului, între 7% şi 9% în 2021.

BMW este printre marii producători auto care au fost nevoiţi să-şi reducă producţia în 2021, din cauza crizei de semiconductori pentru industria auto.

Anul trecut, BMW Group a vândut un număr de 2,324 milioane de automobile BMW, Mini şi Rolls-Royce la nivel mondial, cu 8,4% mai puţine decât în 2019.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts