BMW M760Li xDrive – nou vârf de gamă pentru BMW

Da mai departe!

Prin noul BMW M760Li xDrive, recent lansatul BMW Seria 7 dobândeşte un nou vârf al gamei. Motorul V12 pe benzină, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo, aflat sub capotă reconfirmă statutul de nou vârf de gamă pe care îl are automobilul.

Caracteristicile dinamice remarcabile ale BMW M760Li xDrive se combină cu confortul superior al călătoriei pentru a face o declaraţie convingătoare şi pentru a stabili un nou standard în segmentul sedanurilor de lux.

Noul BMW M760Li xDrive înseamnă debutul noului motor V12 pe benzină, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo. Ascuns sub învelişul ce poartă inscripţia „M Performance”, propulsorul V12 de 6,6 litri dezvoltă o putere de 441 kW/600 CP* la 5.500 rpm* şi un cuplu maxim de 800 Nm* la 1.500 rpm*. Motorul de înaltă performanţă, echipat cu tehnologia de vârf M Performance TwinPower Turbo, accelerează BMW M760Li xDrive de la 0 la 100 km/h în doar 3,9 secunde*, şi atinge o viteză maximă, limitată electronic, de 250 km/h. Dacă este comandat pachetul opţional M Driver, limitatorul de viteză nu intervine până la 305 km/h. Transferul puterii se face prin intermediul unei transmisii sport de ultimă oră – Steptronic cu opt trepte -, disponibilă în echiparea standard. Reglajul specific M Performance pentru programele de schimbare a vitezelor, ceea ce furnizează schimbări mai sportive ale vitezelor şi retrogadări instantanee de-a lungul întregului interval de turaţii, a fost special adaptat la caracteristicile unui motor V12. Datorită eficienţei interne optime şi strategiei de schimbare a vitezelor ce este asistată de datele de navigaţie, transmisia sport Steptronic contribuie la experienţa condusului cu autoritate şi conlucrează perfect cu funcţia Auto Start Stop, disponibilă standard.


Inovator, sistemul de suspensie Executive Drive Pro reprezintă paşaportul spre un confort al călătoriei deopotrivă foarte dinamic şi de neegalat. Stabilizarea activă a ruliului minimizează mişcările caroseriei, iar sistemul este combinat cu anvelopele de performanţă, montate pe hantele M exclusive – 20 de ţoli, din aliaj uşor, finisate în nuanţă Cerium Grey metalizat mat -, pentru a oferi noului BMW M760Li xDrive cea mai bună dinamică din clasa lui – fără a afecta confortul călătoriei. Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive intervine pentru a distribui puterea motorului către toate roţile în funcţie de situaţie. De-a lungul procesului, sistemul furnizează excelenţa dinamică la care te aştepţi din partea unui model M Performance şi un nivel superior de performanţă în orice condiţii. Siguranţa activă şi dinamica sunt şi ele beneficiare ale sistemului Integral Active Steering (direcţie adaptivă integral), disponibil standard la noul BMW M760Li xDrive, care asigură un răspund direct al direcţiei şi un control excelent în viraje prin ajustarea unghiului de direcţie al roţilor spate în funcţie de situaţie. Aceasta reduce diametrul de bracare la viteze reduse şi aduce un plus siguranţa activă şi control la viteze mari. Noile frâne M Sport de 19 ţoli, care dispun de etriere de culoare albastru metalizat şi emblemă M, completează armura dinamică a BMW M760Li xDrive şi asigură o decelerare imbatabilă în orice moment.


Noul BMW M760Li xDrive este echipat cu acelaşi pachet vast de sisteme inovatoare de asistare a conducătorului precum toate variantele gamei BMW Seria 7 lansată deja cu succes. Sistemul Driving Assistant Plus include asistare a controlului direcţiei şi păstrarea benzii de rulare, asistare pentru menţinerea benzii cu protecţie activă în caz de coliziune laterală, funcţii de prevenire a coliziunilor din spate şi de avertizare la trafic transversal. Totodată, Traffic Jam Assistant (asistare în ambuteiaj) – care acum implică un condus semiautomat – poate fi utilizat pe orice tip de drum. Acum, noua generaţie a sistemului Surround View include atât vizualizare 3D, cât şi vizualizare panoramică pe afişajul central iDrive.

Fie şi numai prin aspectul său exterior, noul BMW M760Li xDrive întruchipează imaginea dinamică a automobilelor BMW M Performance. Pachetul aerodinamic M – cu prize de aer mai largi în bara faţă şi jantele M de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design double-spoke 760M şi finisate în nuanţă Cerium Grey mat – garantează o apariţie sportivă elegantă. Oferită în nuanţa Cerium Grey galvanizat, finisarea exclusivă pentru conturul grilei radiatorului şi partea frontală a barelor grilei, banda barei faţă, benzile decorative pentru mânerele exterioare ale uşilor, Air Breathers, elementele decorative ale uşilor şi banda-mâner a capotei portbagajului adaugă accente de culoare, evidenţiind subtil statutul special al modelului BMW M760Li xDrive în cadrul gamei BMW Seria 7 şi al portofoliului de modele BMW ca ansamblu. Alte dotări exterioare notabile sunt capacele oglinzilor retrovizoare – de asemenea în nuanţă Cerium Grey -, emblemele V12 de pe montanţii C, logo-urile M de părţile laterale ale automobilului şi inscripţia xDrive şi emblema modelului din spate. Un nou sistem de evacuare sport M, cu control al clapetei, generează o acustică V12 plină de emoţie şi adaugă notele finale aspectului M Performance caracteristic prin decoraţiunile galvanizate în nuanţă Cerium Grey ale ţevilor de eşapament duble de pe fiecare parte.


De acum familiar, caracterul BMW M Performance este prezent şi corect în interiorul automobilului. Volanul M îmbrăcat în piele poartă logo-ul M, are butoane multifuncţionale – din crom, în nuanţa Pearl Gloss – pe braţe şi clapete pentru schimbarea manuală a vitezelor. Plăcuţele pragurilor uşilor, cu logo V12 iluminat, stimulează apetitul pentru plăcerea condusului, în timp ce panoul de instrumente conţine un vitezometru exclusiv care dispune de denumirea modelului şi un cadran care acum se extinde până la 330 km/h. Asemenea pedalelor M şi sprijinului M pentru picior, vitezometrul special subliniază potenţialul de performanţă al modelului BMW M760Li xDrive. Zona consolei centrale din jurul manetei selectorului de viteze şi a controlerului iDrive este împodobită cu o inserţie decorativă BMW Individual în nuanţă Piano Black şi cu emblemă V12. Disponibil opţional, panoul Touch Command de pe cotiera centrală a compartimentului din spate găzduieşte un identificator V12 similar.
Scaunele faţă de confort, ajustabile electric, cu funcţie de memorie şi benzile decorative din lemn preţios în nuanţă Fineline Black cu efect metalic lucios se combină cu covoraşele groase în compartimentul din spate şi o tapiţerie a plafonului din Alcantara în nuanţă Anthracite pentru a crea o ambianţă luxoasă. Tapiţeria exclusivă cu piele Nappa acoperă suprafaţa scaunelor şi secţiunile laterale ale acestora, tetierele, panourile uşilor, cotiera centrală şi cele laterale pentru a completa atmosfera elegantă din punct de vedere estetic.
Pentru clienţii care caută să schimbe aspectul excesiv de dinamic al modelului BMW M760Li xDrive pentru unul luxos mai discret, este disponibilă, gratuit, opţiunea BMW M760Li xDrive V12 Excellence. Această variantă de caracter transformă semnificativ personalitatea modelului BMW M760Li xDrive, prin eliminarea pachetului aerodinamic M şi prin adăugarea jantelor BMW Individual de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design W-spoke 646 şi finisaj lucios, echipate cu anvelope mixte (faţă: 245/40 R20, spate: 275/35 R20). De asemenea, există şi o finisare negru lucios pentru etrierele frânelor. Clienţii care aleg modelul V12 Excellence se pot aştepta ca automobilul lor BMW M760Li xDrive să dispună de bară cromată care se întinde pe toată lăţimea maşinii în secţiunea superioară a grilei prizei de aer. În plus, barele grilei radiatorului sunt finisate argintiu, cu partea frontală cromată şi cu contururi finisate în crom strălucitor. În locul emblemei de model, BMW M760Li xDrive V12 Excellence are un logo „V12” pe capota portbagajului. Perechea de ornamente rectangulare cromate ale ţevilor de eşapament de la sistemul de evacuare este încadrată acum de decoraţiuni cromate suplimentare. Totodată, în interiorul automobilului, volanul BMW dispune de inserţii de lemn, iar inscripţia V12 de pe panoul de instrumente – al cărui vitezometru se extinde până la 260 km/h – este iluminată atunci când conducătorul porneşte motorul. Orientat spre confort, sistemul de evacuare cu acustica sa rafinată contribuie la accentuarea caracterului specific al modelului V12 Excellence.
Asemenea tuturor variantelor noului BMW Seria 7, monitorul sistemului de operare iDrive de la noul vârf de gamă BMW M760Li xDrive vine sub formă de touch display. Aceasta însemnă că clienţii vor avea posibilitatea de a naviga în jurul sistemului în acelaşi mod ca la dispozitivele electronice moderne. Pe lângă utilizarea controlerului pentru operarea sistemului în maniera familiară, funcţiile sale pot fi selectare şi activate şi prin atingerea suprafeţei ecranului.

De asemenea, sistemul iDrive dispune de controlul gesturilor prezentat în premieră la BMW Seria 7. Mişcările mâinii detectate de un senzor 3D controlează funcţiile de infotainment într-o manieră extrem de intuitivă şi uşor de utilizat. Gesturile pot fi utilizate pentru o serie de funcţii, printre care controlul volumului în aplicaţiile audio şi acceptarea sau respingerea apelurilor telefonice. De asemenea, există opţiunea de combinare a unui anumit gest cu o funcţie aleasă individual. Mai mult, este disponibil un nou suport de smartphone. Integrat în consola centrală, care permite încărcarea wireless, prin inducţie, a telefoanelor mobile – în premieră într-un automobil.

Related posts