BMW își securizează poziția pe piața americană printr-o investiție de 1,7 miliarde USD

Da mai departe!

Grupul german BMW a anunțat astăzi că va investi 1 miliard de dolari la uzina sa din Spartanburg și alte 700 de milioane într-o nouă unitate de asamblare a bateriilor.

Anunțul privind investiția majoră a BMW Group a fost făcut de preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW Group, Oliver Zipse, care se află la uzina din Spartanburg (SUA) alături de Henry McMaster (guvernator al statului Carolina de Sud), Harry Lightsey III (Secretar de Stat pentru Comerţ), David Britt (preşedinte al Comitetului de Dezvoltare Economică a Comitatului Spartanburg) şi Kenneth Gist (primar al oraşului Woodruff).

Conform planului de investiții BMW va aloca 1,7 miliarde de dolari pentru operaţiunile companiei din SUA. Întreaga investiție include un miliard de dolari pentru pregătirea producției de automobile electrice la unitatea de producţie existentă în Carolina de Sud şi 700 de milioane de dolari pentru a construi o nouă unitate de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune în Woodruff (Carolina de Sud). Până în 2030, BMW Group va construi cel puţin şase modele electrice în SUA.

Totodată, conform lui Olive Zipse, BMW a semnat un acord cu Envision AESC, companie care îi va asigura baterii litiu-ion de generaţie viitoare de la o nouă fabrică care va fi ridicată tot în Carolina de Sud.

„De decenii, uzina din Spartanburg a fost un reper al succesului global al BMW Group. Casa modelelor BMW X care sunt atât de populare în întreaga lume. În viitor va fi şi un vector major pentru strategia noastră de electrificare, iar aici vom produce cel puţin şase modele BMW X electrice până în 2030. «Casa X» devine şi «Casa Automobilelor Electrice»”. În plus, putem prezenta principiul «local pentru local» al BMW Group: celulele de baterii de a şasea generaţie, care au fost proiectate special pentru automobilele electrice de următoarea generaţie de automobile, vor proveni de aici, din Carolina de Sud”, a declarat Oloiver Zipse.

În conformitate cu principiul „local pentru local”, BMW Group îşi propune ca achiziţia celulelor de baterii pentru automobilele sale electrice să se facă de acolo unde are loc producţia. Compania şi-a găsit un partener în Envision AESC, care va construi o nouă fabrică de baterii în Carolina de Sud pentru a aproviziona uzina din Spartanburg. Envision va produce celule rotunde de baterii litiu-ion concepute special pentru a şasea generaţie de tehnologie BMW eDrive și pentru următoarea generaţie de automobile electrice NEUE KLASSE. Capacitatea anuală a fabricii de celule de baterii va fi de până la 30 GWh.

Noul format de baterie va creşte densitatea de energie cu peste 20%, va îmbunătăţi viteza de încărcare cu până la 30% şi va îmbunătăţi autonomia cu până la 30%. În acelaşi timp, emisiile de CO2 din producţia de celule vor fi reduse cu până la 60% prin utilizarea parţială a materialelor secundare de litiu, cobalt şi nichel, precum şi a energiei regenerabile pentru producţie.

În prezent, uzina din Spartanburg produce 11 modele: cinci modele Sports Activity Vehicle – BMW X3, X4, X5, X6 şi X7, patru modele BMW M şi două modele plug-in- hybrid. Producţia noului model plug-in hybrid BMW XM va începe la sfârşitul acestui an.

Related posts