BMW anulează un contract de două miliarde de euro cu Northvolt

Da mai departe!

Un contract de două miliarde de dolari semnat de grupul BMW cu Northvolt pentru furnizarea de celule de baterii a fost anulat, încă colaborarea dintre cele două companii rămâne în vigoare.

Un contract pentru celule de baterii semnat de producătorul auto BMW cu cel de baterii Northvolt a fost anulat, scrie presa germană, citată de Reuters. Semnat în iulie 2020, acest contract prevedea ca Northvolt să furnizeze pe termen lung celule de baterii pentru mașinile electrice și hibride BMW.

Conform Reuters, care citează un comunicat BMW din 20 iunie, „Northvolt și BMW Group au decis împreună să își concentreze atenția pe obiectivul de a dezvolta celule de baterii de generație următoare”. În același timp, „BMW Group continuă să aibă un interes puternic în stabilirea unui producător de înaltă performanță de celule de baterii circulare și sustenabile”.

Publicația germană Manager Magazin a relatat anterior că Northvolt nu a putut livra la timp o tranșă de baterii dintr-un contract de furnizare pe termen lung. Aparent, producătorul de celule de baterii se află cu doi ani în întârziere în domeniul livrărilor contractate.

Grupul BMW a comandat celulele Northvolt pentru noua sa gamă de modele electrificate, inclusiv iX și i4, și, ca urmare a întârzierilor în livrare acestora, a fost nevoit să încheie un acord paralel cu Samsung SDI.

În ciuda problemelor actuale cu livrarea celulelor, BMW și Northvolt vor colabora în continuare, constructorul bavarez așteptând o nouă generație de baterii pentru modelul sale din gama „Neue Klasse”.

Pe 20 iunie, Northvolt a anunțat că își revizuiește planurile de a construi o nouă fabrică în Borlange, centrul Suediei. Bateriile pentru vehiculele electrice BMW Neue Klasse urmează să fie produse într-o fabrică Northvolt din Heide, în nordul Germaniei.

Related posts