Bentley Mulliner a prezentat modelul exclusivist Batur

Da mai departe!

Bentely anunță că începe o nouă revoluție a designului, cu ajutorul unui model dezvoltat în doar 18 exemplare, Mulliner Batur, prezentat în cadrul Monterey Car Week, unul dintre cele mai renumite show-uri auto dedicate mașinilor de colecție.

Super-mașina, un automobil din categoria grand-touring coupe, cu două uși, a fost creat de directorul de design al mărcii de lux, Andreas Mindt, pentru a ilustra direcția în care designul mărcii britanice se va îndrepta, apreciată de compania ca o veritabilă „revoluție de design”. Mașina este produsul diviziei de personalizare Mulliner, care a finalizat anterior un alt model similar, Bacalar, fabricat în doar 12 exemplare. Numele celor două a fost preluat de la cel al unor lacuri naturale, Batur fiind un lac vulcanic din Bali, Indonezia.

Mașina reprezintă un paradox, deoarece aspectul său trimite către viitoarele mașini electrice ale mărcii, în pofida faptului că este propulsată de un motor uriaș, 6.0 litri, cu combustie. Motorul este unul clasic deja pentru Bentley, un W12 de 740 CP, extrem de puternic, fiind însoțit de cel mai avansat șasiu al mărcii, cu suspensie inteligentă și control electronic antirului, direcție pe patru roți și torque vectoring.

Bentley anunță că cele 18 exemplare ale acestui model exclusivist au fost deja rezervate, acestea urmând să fie produse în colaborare cu fiecare client, pentru a fi personalizate. Fiecare suprafață din mașină va fi aleasă de client, asamblarea fiind manuală, pe parcursul a câtorva luni, în atelierele Bentley din Crewe din Marea Britanie.

Din punct de vedere al arhitecturii, Mulliner Batur are la bază modelul Continental GT. Cei care au cumpărat acest model exclusivist au plătit o factură de aproape 2 milioane de lire sterline.

Related posts