Bentley Motors a lansat Continental GT Speed ​​Convertible

Da mai departe!

Bentley Motors a lansat o nouă versiune emblematică de Grand Tourer decapotabil – Continental GT Speed ​​Convertible. Modelul Speed ​​orientat spre performanță este interpretarea cea mai puternică a etalonului de Grand Tourer decapotabil.

A treia generație Continental GT Speed ​​Convertible prezintă o versiune îmbunătățită a renumitului motor Bentley W12 TSI de 6,0 litri, oferind o putere remarcabilă de 659 CP (650 bhp), 0-100 km/h în 3,7 secunde și o viteză maximă de 335 km/h. Noul Grand Tourer decapotabil se alătură la vârful familiei Continental modelului coupe Bentley Continental GT Speed, lansat luna trecută.

Proiectat, fabricat și finisat artizanal în fabrica de automobile de lux Bentley neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, noul GT Speed ​​Convertible oferă o tehnologie îmbunătățită a șasiului, inclusiv roți viratoare spate, un diferențial electronic spate și opțiunea frânelor din carbon ceramic. Acest lucru ajută la creșterea agilității vehiculului, fără a afecta impactul asupra confortului obișnuit al deplasării într-un Continental GT Convertible.


Continental GT Speed ​​Convertible este echipat cu un plafon personalizat, „pliat în formă de Z”, care poate fi ridicat sau coborât în doar 19 secunde, transformându-l dintr-un coupe de lux într-un Grand Tourer deschis prin simpla apăsare a unui buton.

Poziționându-se ca un model performant de vârf, Continental GT Speed ​​Convertible oferă detalii unice exterioare și interioare, inclusiv praguri sportive Speed, grile cu nuanțe întunecate și logo-uri Speed. Clienții pot alege, de asemenea, din trei finisaje pentru roțile unice ​​Speed, ​​forjate, de 22”.

În interiorul unui habitaclu luxos, noul model Continental GT Convertible include logo-ul Speed ​​pe fascia pasagerului, un volan îmbrăcat în Alcantara și o specificație unică de culoare de interior, în piele și Alcantara.

Chris Craft, membru pentru vânzări și marketing al Consiliului de Administrație Bentley Motors, comentează:

„Noul Speed este modelul de Continental GT Convertible cel mai axat pe șofer și unic prin capacitatea sa de a oferi un Grand Touring open-top extrem de rafinat indiferent de anotimp, adăugând performanță și dinamism impresionant.

„Cu detalii interioare rafinate, fabricate manual, Continental GT Speed ​​Convertible exemplifică tot ce știe Bentley despre crearea celor mai luxoase și mai elegante cabriolete.”

 Noul șasiu avansat din punct de vedere tehnologic

Tehnologia vârf a șasiului conferă celei de-a treia generații Continental GT Speed ​​Convertible un control și o precizie de neegalat și inspiră și mai multă încredere.

Menținând filozofia Bentley, conform căreia o mașină trebuie să confere sentimentul de siguranță, fiind în același timp dinamică, această abordare îi recompensează pe șoferi, indiferent de abilități. Pentru a atinge această filozofie în modul BENTLEY și COMFORT, aderența generală este echilibrată între roțile din față și cele din spate, în SPORT acest mod a fost calibrat cu un cuplu mai polarizat în spate în toate scenariile de conducere.   

Dinamica îmbunătățită a virajelor și aderența suplimentară oferită de noile sisteme permit șoferului să iasă din orice curbă cu un nivel sporit de precizie și încredere. La rândul său, vehiculul este capabil să extragă performanța maximă din tracțiunea disponibilă pentru a oferi o accelerație și un calm impresionant. În modul SPORT, sistemul de gestionare a tracțiunii trimite o proporție mai mare de putere către puntea spate pentru a permite un control și mai mare la accelerarea la ieșirea din viraje.

Alături de aceste sisteme există o serie de tehnologii-cheie ale șasiului care asigură controlul caroseriei și confortul de deplasare, fără compromisuri între ele – și anume suspensia pneumatică activă Bentley cu trei camere cu amortizare adaptivă și Bentley Dynamic Ride – sistemul de control activ antiruliu de 48V pe care Bentley l-a introdus deja pe Bentayga și pe a treia generație Continental GT.               

Acest sistem inovator se bazează pe motoare electrice puternice în fiecare bară antiruliu pentru a mări rezistența la ruliu. În cea mai fermă setare, motoarele pot livra 1300 Nm în 0,3 secunde pentru a contracara forțele de virare și pentru a menține nivelul caroseriei.       

Un sistem de frânare din carbon ceramic a fost, de asemenea, introdus ca opțiune pe Speed. Utilizarea materialului performant reduce forța de frânare necesară pentru decelerarea de mare viteză și reduce riscul de estompare a frânei.  

Cu tracțiune integrală activă, controlul tracțiunii și distribuția cuplului au fost recalibrate în toate modurile de conducere pentru a oferi o schimbare de caracter vizibilă față de Continental GT convertible standard.        

Performanță fără efort

Noul Continental GT Speed ​​Convertible combină performanțe ridicate cu eleganța și luxul. Puterea este furnizată de o versiune optimizată a impetuosului motor W12 TSI de la Bentley, oferind o remarcabilă putere de 659 CP (650 bhp) – o creștere de 24 CP – și un cuplu remarcabil de 900 Nm. O astfel de putere duce la un timp de 3,7 secunde de la 0-100 km/h și la o viteză maximă de 335 km/h.              

Construit la Crewe, modelul de 6,0 litri este cel mai avansat motor cu 12 cilindri din lume. Atât motorul, cât și transmisia au fost recalibrate pentru ca Speed ​​să confirme acreditările puternice ale mașinii.            

Acest lucru se remarcă cel mai mult în modul de conducere SPORT, unde modelul W12 cu două turbocompresoare a fost reglat pentru a menține motorul în banda de putere mai mult timp, schimbând treptele în sus mai târziu sau în jos mai devreme. Această setare creează un răspuns mai rapid la cerințele șoferului.

Transmisia cu dublu ambreiaj, cu opt trepte, este de două ori mai rapidă în modul SPORT decât în ​​modelul W12 standard, potrivită unui model care își are locul în vârful de performanță al gamei Continental GT. Aceasta se combină cu un caracter al evacuării mai plin de personalitate la momentul schimbării treptelor de viteză.

Design exterior musculos – detalii unice Speed

O declarație clară a caracterului sportiv, noul Continental GT Speed ​​Convertible îmbină fără efort stilul cu intenția de performanță. Prezența îndrăzneață a celui mai bun Grand Tourer decapotabil din lume a fost îmbunătățită cu și mai multe detalii unice.        

Plafonul personalizat al Speed ​​poate fi ridicat sau coborât în doar 19 secunde, la viteze ale mașinii de până la 50 km/h.               

Modelele Speed adaugă opțiunea de grilă a radiatorului și grila inferioară a barei de protecție Dark Tint, combinate cu pragurile sport Speed, o matrice a radiatorului Dark Tint și logo-ul discret pe aripa din față.           

Jantele unice Speed de 22” sunt oferite în tonuri întunecate asortate, cu finisaje Bright Silver sau Black Gloss. Capacul rezervorului de combustibil și cel al uleiului în model „bijuterie”, plus afișajul iluminat BENTLEY pe pragul exterior sunt un indiciu pentru acreditările de performanță ale Speed.             

Plafonul este disponibil în șapte culori exterioare, inclusiv o interpretare contemporană a tweed-ului tradițional britanic. Negru, albastru, claret și gri sunt printre celelalte opțiuni. În plus, sunt oferite opt finisaje de căptușeală interioară, variind de la New Red la Magnolia.    

Sistemul unic de plafon pliabil în Z este cel mai avansat de acest gen. Cu îmbunătățirile sistemului de etanșare și tratamentele acustice, acesta contribuie la o reducere cu trei decibeli a nivelurilor globale de zgomot comparativ cu predecesorul său la viteze tipice de croazieră. O combinație complet nouă de materiale izolante pentru plafon și mecanismul de funcționare, combinată cu îmbunătățiri ale sistemului de etanșare și tratamente acustice, creează un Grand Tourer decapotabil la fel de silențios ca generația anterioară Continental GT Coupe.

Cabină artizanală exclusivistă

Interiorul luxos al Continental GT Speed ​​Convertible oferă un rafinament de neegalat Grand Touring, combinat cu detalii Speed unice, vizibile când plafonul este coborât.

Volanul în Alcantara și însemnele Speed ​​pe fascia pasagerului sunt completate de o combinație unică de culoare, în piele și Alcantara. Clienții pot alege în continuare din 15 opțiuni pentru pielea de interior principală și 11 pentru cea secundară.

Matlasarea Diamond in Diamond și tetierele brodate Speed ​​indică performanța celui mai puternic Continental GT Convertible, în timp ce Mono Tone color split cu Alcantara/piele este o opțiune gratuită.

Furnirul Piano Black este standard la Speed, oferind opțiuni fără costuri Crown Cut, Dark Stain Burr Walnut și Dark Fiddleback Eucalyptus. Sunt disponibile, de asemenea, Dark Stain Burr Walnut, Crown Cut Walnut și Koa.

Pedalele sport și pragurile Speed ​​sunt dotare standard, iar clienții pot alege opțiunea Dark Tint Engine Turned Aluminium sau o alternativă din piele la finisajul Speed ​​color split și Speed Colour Specification.

O ventilație cu aer cald pentru gât (mai caldă și mai silențioasă decât la modelul din generația anterioară), este integrată perfect în scaunele confortabile încălzite și ventilate, optimizând eficiența și fluxul de aer în jurul tetierelor reglabile electric. Punctul central este gura de ventilație cromată care se extinde pe toată lățimea conductei, reflectând faimoasele orificii „bullseye” ale Bentley. Combinate cu volanul și cotierele încălzite, aceste caracteristici sofisticate de confort creează o experiență de conducere luxoasă în toate anotimpurile.

Related posts