Bentley Bentayga S – cel mai agil SUV din gama producătorului de la Crewe

Da mai departe!

Bentley a anunțat detalii despre noul Bentayga S, modelul care aduce o agilitate sportivă suplimentară familiei Bentayga. Cu elemente de design frapante și detalii unice, Bentayga S este cea mai recentă versiune a SUV-ului de lux Bentley, proiectat și dezvoltat în Marea Britanie și construit în fabrica Bentley neutră din punct de vedere al emisiilor carbon, din Crewe.

Pentru prima dată de la lansarea Bentayga în 2015, acum este disponibilă o versiune S – care reflectă reacțiile primite de la un mare număr de clienți care se bucură de performanța dinamică pe șosea a modelului lor Bentayga. Avându-și originile în legendara gamă „S” a Bentley, noul Bentayga sportiv oferă un șofat și mai antrenant, cu control activ antiruliu Bentley Dynamic Ride montat standard și un mod de șasiu Sports îmbunătățit. Amortizarea întărită cu 15% rigidizează șasiul și creează baza pentru un ESC mai dinamic în mod SPORT.

Bentayga S se prezintă și cu modificări vizuale distinctive prin adăugarea de detalii negre, precum și cu un sunet mai gutural, datorat unei evacuări sport nou proiectate, cu evacuare liberă – ambele adăugându-se prezenței deja impunătoare a Bentayga. Bentayga S se distinge printr-o gamă de caracteristici exterioare noi, inclusiv roți unice de 22” în trei finisaje, embleme „S” poziționate pe marginea inferioară a ușilor din față și Blackline Specification ca standard. Spoilerul spate mai mare, pragurile laterale și barele de protecție inferioare, față și spate vopsite negru lucios adaugă un plus de personalitate vizuală. Farurile și lămpile de poziție cu geam în nuanță întunecată,

oglinzile exterioare în negru lucios și țevile de evacuare ovale negre completează exteriorul frapant.

În interiorul cabinei luxoase și rafinate, stilul unic Bentayga S poate fi observat în scaunele cu noi cusături unice, în noua combinație de culori cu elemente de Alcantara® și în capacitatea dinamică sporită. Accentele de culoare de pe panoul de instrumente, consola centrală, praguri și suporturile scaunelor, precum și Alcantara® pentru perna scaunelor și inserțiile din spate, volan și schimbătorul de viteze, conferă modelului Bentayga S un stil îndrăzneț și contemporan.           

Emblemele „S” pot fi găsite pe caroseria pasagerului, precum și în grafica nouă de pe panoul de instrumente al șoferului și pe pragurile iluminate.           

SUV-ul de lux Bentley, lider de piață pe segmentul său, este disponibil în configurații cu patru, cinci sau șapte locuri. De la lansarea pe piață din 2016, peste 25.000 de clienți și-au primit propriul exemplar de Bentayga. Al patrulea model din gama Bentayga se alătură eficientului plug-in Hybrid, V8 de 4,0 litri turbocompresor și puternicului Speed de 6,0 litri, 12 cilindri. Noul Bentayga Hybrid este pe cale să fie disponibil la vânzare în Marea Britanie și Europa, pe lângă piețele deja active din SUA și China. Un Bentayga Hybrid a devenit recent exemplarul cu numărul 200.000 din istoria companiei.

Putere și performanță sublime

Bentayga S dispune de renumitul motor pe benzină V8 turbo de 4,0 litri, care combină o putere impresionantă cu un consum redus de combustibil. Motorul de ultimă generație dezvoltă 550 CP și 770 Nm cuplu, propulsând mașina de la 0-100 km/h în 4,5 secunde și permițând o viteză maximă de 290 km/h. Această performanță de top este completată de o autonomie de 654 km, cu emisii de CO2 de 294 g/km.

Folosind puterea cât mai eficient posibil, Bentley Dynamic Ride este în echiparea standard –  prima tehnologie electrică de control activ a ruliului din lume care utilizează un sistem de 48V. Sistemul poate reacționa în decurs de 0,3 secunde cu un cuplu de până la 1.300 Nm pentru a contracara forțele de ruliu la virare, asigurând contactul maxim al anvelopelor cu suprafața de rulare, pentru a oferi stabilitate, confort la conducere și manevrabilitate excepțională.

Similar cu recent lansat Continental GT Speed, unde granițele confortului și ale performanței au fost extinse prin selecția modului de șasiu, Bentayga S oferă acum un mod SPORT îmbunătățit față de un Bentayga standard.

În modul SPORT, direcția mai dinamică, răspunsul în viraje îmbunătățit și ruliul redus al caroseriei sunt posibile datorită unei creșteri suplimentare cu 15% a amortizării suspensiei pneumatice și a unei setări unice a control electronic unic al stabilității și a Bentley Dynamic Ride.

Recalibrarea sistemului Bentley Torque Vectoring by Brake – prin care mașina frânează ușor roata interioară spate la intrarea în viraj pentru a accentua rotația punții față – a făcut Bentayga S și mai dinamic.

O nouă evacuare sport este inclusă standard, cu țevi primare și secundare cu evacuare liberă, care îmbunătățesc debitul și se combină cu perforații reduse în toba de eșapament pentru a oferi caracter și volum sporit, oferind o senzație mai orientată spre performanță.

Abilitățile exhaustive de off-road ale Bentayga rămân intacte, cu specificația opțională All-Terrain care oferă patru moduri off-road dedicate (Snow and Wet Grass, Dirt and Gravel, Mud and Trail și Sand), împreună cu o adâncime de vad de 500 mm.

Bentayga ‘S’ – prezență impozantă

Designul exterior tineresc și musculos al noului Bentayga S reflectă o experiență de conducere cu adevărat dinamică. Elegant și decis în egală măsură, natura sportivă a modelului Bentayga S este clar vizibilă din orice unghi și devine mai dramatică cu o suită de modificări care schimbă caracterul mașinii atât în ​​interior, cât și în exterior.

Prezența deja frapantă a Bentayga este amplificată și mai mult pe „S” cu tratamentul negru pentru toate luminile exterioare, asortate cu oglinzi negre și praguri laterale vopsite în negru. Aceste caracteristici sunt accentuate de nuanța întunecată a farurilor și a lămpilor posterioare eliptice, împreună cu noul negru lucios de pe grilele inferioare ale barei de protecție. Spoilerul spate mai mare de pe Bentayga S extinde linia acoperișului în profil și oferă o stabilitate aerodinamică mai mare la viteză. Lui i se alătură țevile de eșapament sportive, vopsite în negru, și emblemele exterioare unice.

Stilul dinamic al noilor roți de 22” este oglindit de la linia centrală a vehiculului, asigurându-se că spițele se îndreaptă în aceeași direcție pe ambele părți ale vehiculului. Sunt disponibile în trei finisaje, argintiu în standard, negru și negru complet lucios și lustruit strălucitor opționale. Roata lustruită, neagră și strălucitoare parcurge un proces extrem de laborios. Într-o primă etapă, janta este lustruită cu ceramică, înainte ca zonele luminoase să fie mascate pentru a permite aplicarea vopselei negre lucioase, înainte de un finisaj final – lustruit manual.

O cabină unică – echipare de lux

„S“ introduce combinația de culoare cu elemente de Alcantara® pentru interiorul Bentayga V8, pentru panourile centrale ale pernelor scaunelor și ale spătarelor, schimbătorul de viteze, volan, plafon și partea superioară a bordului, creând un interior axat pe performanță dar care nu face rabat de la lux.

Un nou design de scaun cu caneluri este disponibil în configurații de patru, cinci și șapte scaune. Introducerea unui design nou al scaunelor oferă o estetică mai sportivă, cu linii de cusătură simple și curate în zona umerilor. Noul design de cusătură definește canelul, și este disponibil pentru a se potrivi fie cu culoarea primară, fie cu cea secundară, și se combină cu elementele Alcantara® pentru a completa noua estetică. Spătarele scaunelor sunt finisate cu un motiv „S” brodat.               

O emblemă elegantă împodobește fascia din fața pasagerului, cu un model similar Bentayga S pe praguri, care se luminează la intrarea sau ieșirea din vehicul.

Bentayga S utilizează același panou de informații complet digital al șoferului ca și Bentayga Speed, cu o grafică pronunțată, influențată de cronografele de ultimă generație. Afișajul aduce un aspect contemporan în cabină, poate fi personalizat în funcție de cerințele șoferului și prezintă efecte de iluminare în timp real cu animații elegante.        

Ecranul de înaltă rezoluție poate fi vizualizat fie în format clasic, fie în format extins. În Classic, afișajul arată designul tradițional cu două cadrane al vitezometrului și al turometrului. În Expanded, cadranul din dreapta este înlocuit cu o zonă pentru hărți și informații media.

Related posts