Bentley anunță modelul Flying Spur Hybrid Odyssean Edition

Da mai departe!

Bentley anunță astăzi detalii despre o nouă ediție aniversară cu ocazia lansării celui mai recent model al său, Flying Spur Hybrid. Inspirându-se din conceptul de mașină EXP 100 GT care definește viziunea Bentley asupra mobilității de lux în 2035, Flying Spur Hybrid Odyssean Edition este primul pas într-o călătorie de prezentare a unor noi materiale durabile ca parte a strategiei Beyond100.

Flying Spur Hybrid Odyssean Edition nu numai că folosește un avansat sistem de propulsie hibrid, care oferă o putere combinată de 544 CP și un cuplu de 750 Nm, dar include și materiale noi, mai sustenabile, în întreaga cabină, reflectând detaliile de design prezentate în conceptul centenar al Bentley. Cabina are panouri din tweed realizat din lână 100% britanică, cu un amestec de culori tonale într-un fir personalizat pentru a crea un material textil natural, de lux, special pentru Bentley.

Cu accent pe sustenabilitate, fasciile și panourile de furnir Koa cu pori deschiși folosesc cu 90% mai puțin lac decât cele cu luciu ridicat și permit savurarea texturii naturale a suprafeței, precum și a esteticii lemnului. Selectat doar din cele mai bune stocuri disponibile, furnirul cu pori deschiși este vopsit cu doar trei straturi ultra-subțiri de lac, având împreună o grosime de doar 0,1 mm.

Consola centrală este finisată cu un furnir elegant, minimalist, de Piano Linen, în timp ce o combinație dedicată de piele, în trei culori, conferă întregului interior o nouă adâncime. Împreună cu materialele noi, pielea sustenabilă este utilizată pe scară largă în cabină, datorită durabilității sale pe termen lung. Chiar și exemplarul lui W.O. Bentley, un S1 Flying Spur din 1955, a fost utilizat ca referință în timpul procesului de proiectare, deoarece mașina își păstrează încă interiorul din piele original, acum în vârstă de 66 de ani, în stare imaculată.

Accentele la interior sunt în piele Autumn, moale și caldă, cu cinci specificații posibile, cu piele Beluga, Porpoise, Cricketball, Brunel sau Burned Oak în tandem cu piele Linen, modernă. Pragurile unice Odyssean Edition sunt vizibile la intrarea sau ieșirea din mașină și sunt asortate cu emblemele exterioare ale stâlpului D.

Inspirate de finisajele ombré din interiorul EXP 100 GT, un nou stil exclusiv de broderie folosește fibre de mai multe culori, care se amestecă între ele pe lățimea fiecărui scaun, definind și accentuând modelul „diamant înălțat” unic pentru Flying Spur – împreună creând un efect uimitor folosit aici pentru prima dată într-un Bentley.

Covorașele adânci au cusătură de contrast, iar clienții au opțiunea de a selecta covorașe din lână de miel – crescând și mai mult conținutul de lână din interior.

La exterior, accentele vopsite Pale Brodgar pe roțile de 21” cu zece spițe și elementele inferioare deschise la culoare (bare de protecție față și spate, farurile și stopurile și elementele cromate laterale inferioare) dau o notă de eleganță sobră. O paletă exterioară de șase culori special selectate a fost recomandată pentru a se armoniza cu accentele Pale Brodgar, dar poate fi aleasă și orice altă culoare din gama completă Bentley.

Cercetarea demonstrează eficiența modelelor hibride Bentley

Ca parte a călătoriei Bentley către electrificare și recent anunțata strategie Beyond100 (livrarea, până în 2026, a unei game compuse în întregime din modele hibride plug-in sau vehicule electrice cu baterie), a fost întreprinsă o activitate de cercetare pentru a înțelege în detaliu modul în care proprietarii de Bentley Hybrid utilizează mașinile.

Peste 90% dintre clienți folosesc prima generație Bentayga Hybrid zilnic sau de câteva ori pe săptămână și aproape 100% dintre clienți folosesc modul EV, jumătate dintre aceștia efectuând în mod constant călătorii de mai puțin de 30 de mile.

În termeni reali, acest lucru înseamnă că majoritatea călătoriilor, indiferent dacă sunt deplasări la birou sau școală, pot fi realizate producând zero emisii.

Grand Touring eficient, fără efort

Flying Spur Hybrid Odyssean Edition demonstrează că hibridizarea nu compromite luxul sau performanța. Cu o combinație de neperceput între motorul cu ardere internă și motorul electric, liniștea rafinată este oferită indiferent de modul sau stilul de conducere.

Noul grup propulsor combină un motor V6 pe benzină de 2,9 litri cu un avansat motor electric. Cu rezerve de putere ridicate, cuplu superior și reacție rapidă, cel mai recent model hibrid se compară cu Flying Spur V8 în ceea ce privește accelerația, trecând de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde.

Oferind o putere totală de 544 CP și 750 Nm cuplu – 95 CP în plus în comparație cu Bentayga Hybrid, Flying Spur Odyssean are capacitatea de a parcurge peste 700 km când este complet alimentat.

Noul sistem de propulsie realizează o reducere semnificativă a consumului de combustibil, oferind în același timp caracterul autentic Bentley de performanță rafinată și fără efort.

Pe lângă caracteristicile unice de culoare și finisare, Flying Spur Hybrid Odyssean Edition include, de asemenea, o suită de opțiuni de echipamente, inclusiv:

 • Specificație Touring – suita de sisteme avansate de asistență a șoferului de la Bentley, inclusiv Cruise Control adaptiv, Lane Assist, Safeguard+, Night Vision și Head-Up Display
 • Mascota Flying B de pe capotă iluminată, acționată electric
 • Lămpi de întâmpinare cu LED-uri (proiectând Bentley Wings pe podea de la toate cele patru uși)
 • Căptușeală de piele pentru plafon
 • Tapițerie din piele în format diamant tridimensional la uși
 • Display Bentley rotativ
 • Iluminare interioară configurabilă

Confort prin servicii auto conectate

Flying Spur încorporează un portofoliu bogat de servicii la distanță inteligente și intuitive – în funcție de disponibilitatea regională – prin intermediul aplicației My Bentley. Aplicația oferă o gamă largă de funcții – de la „Găsește-mi mașina” și „Blochează-mi mașina”, până la starea și statisticile mașinii. Funcțiile specifice pentru noul Flying Spur Hybrid includ:

 • MY CAR STATISTICS – oferă o prezentare generală a datelor vehiculului, inclusiv ora și data călătoriilor recente, precum și ultima distanță parcursă, viteza medie, timpul de călătorie și consumul mediu de combustibil/electricitate.
 • MY BATTERY CHARGE – permite inițierea de la distanță a încărcării vehiculului, atâta timp cât mașina este conectată la rețeaua de curent. Se poate selecta ora de plecare planificată, iar sistemul de încărcare va calcula o rată de încărcare pentru a atinge cel mai înalt nivel de încărcare în conformitate cu timpul stabilit.
 • MY CABIN COMFORT – permite telecomanda să încălzească sau să răcească cabina la o temperatură optimă de 22 °C înainte de călătorie, pregătind și condiționând cabina în timp ce mașina este încă conectată la rețeaua de curent.
 • E-CHARGING – identifică cele mai apropiate puncte de încărcare din zonă sau la o destinație aleasă, permițând navigarea către cea mai convenabilă locație. Puteți filtra rezultatele după distanță, disponibilitate și rata de încărcare.

Related posts