Autoritățile germane din acționariatul VW nu susțin combustibilii sintetici promovați de grup

Da mai departe!

Premierul landului Saxonia Inferioară, Stephan Weil, în care se află sediul și principalele activități ale grupului Volkswagen, a declarat că nu crede în e-combustibili. Weil este membru în consiliul de administrație al VW, în care landul deține un pachet de acțiuni. Constructorul german încearcă să promoveze combustibilii sintetici, pentru a putea prelungi viața motoarelor cu combustie.

Diferențe importante de opinie între doi jucători marcanți ai industriei auto din Germania, pe tema combustibililor sintetici, așa-numiți e-combustibili. Dacă grupul Volkswagen se numără printre promotorii acestor benzine sintetice, prim-ministrul landului Saxonia Inferioară este împotriva lor, chiar dacă declarațiile sale sunt în conflict de interese cu poziția sa.

Stephan Weil susține că nu se așteaptă ca e-combustibilii să fie folosiți de industria auto în viitorul apropiat, deoarece au o serie de dezavantaje. „Sunt extrem de consumatori de energie, iar în Germania vom avea nevoie de energia regenerabilă pentru alte scopuri în viitorul apropiat”, a declarat politicianul, potrivit presei din Germania. Combustibilii sintetici au aceleași performanțe precum benzina obținută din rafinarea petrolului, însă pentru producerea acestora se folosește energie din surse regenerabile care susține reacțiile chimice necesare. Din acest motiv, unii consideră că acești carburanți au o amprentă zero de carbon, emisiile de CO2 generate prin ardere fiind compensate de emisiile zero din timpul producției.

Marca Porsche este cea care încearcă să se „agațe” de acești combustibili pentru a-și putea menține producția de automobile cu motoare cu ardere internă, cele care atrag în continuare clienții mărcii. La momentul negocierilor pentru intrarea mărcii Porsche în Formula 1, una dintre condițiile puse de constructorul german a fost reglementarea utilizării de e-combustibili în cursele celebrei competiții. De altfel, Oliver Blume, actualul CEO al VW Group și șef totodată al mărcii Porsche, este un susținător deschis al acestor tipuri de carburanți.

Stephan Wail, prim-ministru al landului Saxonia Inferioară, este membru al Consiliului de Administrație al VW Group, ca reprezentant al landului în conducerea companiei, în virtutea poziției de acționar pe care landul o are. O poziție contrară celei oficiale a companiei ar putea însă crea tensiuni în cadrul boardului, în cazul unor decizii care vor viza utilizarea de e-combustibili. 

Related posts