Automobili Lamborghini și The Italian Sea Group dezvăluie iahtul cu motor „Tecnomar for Lamborghini 63”

Da mai departe!

Automobili Lamborghini și The Italian Sea Group lansează la nivel mondial „Tecnomar for Lamborghini 63”, noul iaht cu motor din flota Tecnomar, disponibil într-o ediție limitată, cu referire la anul înființării Lamborghini – 1963.

Performanță, plăcere de a conduce, atenție la calitate și detalii: acestea sunt caracteristicile întrunite de Tecnomar for Lamborghini 63, datorită soluțiilor inovatoare de inginerie și designului distinctiv, specific stilului și tradiției italiene comune.

Acest proiect de iaht cu motor, dezvoltat de The Italian Sea Group, s-a născut dintr-o serie de sesiuni de colaborare cu contribuția Lamborghini Centro Stile și inspirație de la Lamborghini Sián FKP 37: mașina super sport hibrid care încorporează noi supercapacitoare și tehnologii ale materialelor, care anticipează viitorul printr-un design inconfundabil, în culori și detalii complet personalizabile.

Reinterpretarea trăsăturilor comune ale ambelor mărci a fost principiul care a inspirat toate fazele proiectului, de la concept până la definirea caracteristicilor tehnice capabile să asigure performanțe incredibile, fără a neglija calitatea materialelor și atenția extraordinară la detalii.

Stefano Domenicali, președinte și CEO al Automobili Lamborghini, a declarat: „Acest yacht reprezintă materializarea unui parteneriat valoros: cooperarea noastră permite ca esența stilului și expertiza organizațiilor noastre să fie transferate în lumi diferite, să beneficieze de interpretări noi și să adauge valoare produsului final într-un mediu nou. Dacă ar trebui să-mi imaginez un Lamborghini pe apă, aceasta ar fi viziunea mea. Sunt încântat să sărbătoresc această colaborare de succes.”

„Am anunțat acest parteneriat în mai, iar astăzi vă prezentăm Tecnomar for Lamborghini 63, un iaht cu motor care va deveni un reper la fel de futurist ca mașina din care este inspirat”, a declarat Giovanni Costantino, CEO al The Italian Sea Group. „Proprietarii selectați din întreaga lume vor deține nu doar cel mai rapid iaht cu motor Tecnomar din flotă, ci și o capodoperă Tecnomar for Lamborghini 63. Sunt mândru că am ales să creăm acest proiect inovator și provocator alături de Automobili Lamborghini, care îmbină tehnologia, designul spectaculos cu performanța și calitatea.”

Tecnomar for Lamborghini 63 nu este doar un exercițiu de stil și design; reprezintă avangarda yachturilor de viteză de lux. Inspirate de performanțele auto super sport Lamborghini, cele mai importante caracteristici inovatoare din centrul conceptului sunt viteza și dinamismul dat de folosirea unor materiale ușoare.

Cu două motoare MAN V12-2000 CP, iahtul atinge 60 de noduri și va fi cel mai rapid din flota Tecnomar, satisfacând atât cerințele colecționarilor, precum și ale celor care iubesc viața pe mare. Folosirea fibrei de carbon, tipică pentru mașinile super sport Lamborghini, plasează acest yacht cu motor în rândul ambarcațiunilor ultra-ușoare, cu o lungime de 63 ft și o greutate de numai 24 de tone.

Designul exterior este caracterizat de o siluetă super sportivă, cu un aspect ultra modern, dar complet funcțional nautic. Carena și suprastructura sunt create dintr-un înveliș de înaltă performanță, dezvoltat de ingineri navali specializați în științe hidrodinamice. Ei au interpretat liniile de proiectare, create de Marcello Gandini pentru modelele Miura și Countach ale anilor 60 și 70, într-o manieră contemporană. Plafonul este inspirat de roadsterele Lamborghini: asigură protecție solară și împotriva vântului, garantând în același timp o performanță aerodinamică deosebită. Farurile arcuite sunt un omagiu adus conceptelor Lamborghini Terzo Millennio și Sián FKP 37, ambele caracterizate de farurile în formă de Y.
Interioarele de la Tecnomar for Lamborghini 63 sunt rezultatul proiectării de înaltă tehnologie bazată pe materiale super performante, pentru greutate redusă și funcționalitate optimă, perfect îmbinate în cea mai bună tradiție Made in Italy. Liniile frapante, curate, specifice Lamborghini, formele hexagonale, motivul Y și materialele sunt clar încorporate încă din faza de proiectare, alături de culorile și finisajele complet personalizabile, specifice serviciului Ad Personam de la Lamborghini. Clienții pot alege dintr-o gamă extinsă de culori exterioare și de accesorii decorative, în timp ce interiorul este oferit în două versiuni, existând și aici posibilitatea de a alege dintr-o combinație extinsă de materiale.

Panoul de bord al iahtului cu motor reinterpretează cockpit-ul auto în stil nautic, integrând complet toate sistemele de navigație și control. La fel ca în cazul mașinilor super sport Lamborghini, detaliile sunt finisate în fibră de carbon, folosind Carbon Skin ™ de la Lamborghini. Materialul se regăsește pe scaunele sportive și pe cârmă, concepută să semene cu volanul mașinilor super sport. Inconfundabilele butoane start/stop (două, câte unul pentru fiecare motor) sunt identice cu cele folosite pentru a porni un motor Lamborghini.
Prima ambarcațiune va fi disponibilă la începutul anului 2021.

Related posts