Automobile Bavaria cumpără dealerul BMW XCars, din Mureș, consolidându-și poziția de lider

Da mai departe!

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Automobile Bavaria SRL și AB Immo Timișoara SRL au preluat unele active aparținând XCars Store SRL și AMG Estates SRL. Prin această tranzacție, Automobile Bavaria își întărește poziția de lider în materie de dealership și service BMW, preluând un alt rival de dimensiuni mai mici care, aparent, avea dificultăți financiare.

Printre activele preluate se numără echipamente, piese de schimb, autorizații, terenul și clădirea aparținând AMG. XCars Store SRL activează în domeniul comerțului cu autoturisme și autovehicule ușoare sub 3,5 tone. În plus, compania prestează servicii tehnice de reparații a autoturismelor și vehiculelor comercializate. AMG închiriază și subînchiriază bunuri imobiliare proprii sau închiriate. Compania deținea, anterior tranzacției, proprietatea imobiliară unde își desfășura activitatea XCars.

Activitatea principală a Automobile Bavaria SRL, parte a grupului MHS, o reprezintă comerțul cu autoturisme și autovehicule ușoare sub 3,5 tone. Mai mult, compania prestează servicii tehnice de reparații a autoturismelor și vehiculelor comercializate. AB Immo Timișoara SRL închiriază și subînchiriază bunuri imobiliare proprii sau închiriate. În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața romȃnească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal. Automobile Bavaria este cel mai mare dealer BMW din România și este deținut de omul de afaceri Michael Schmidt, care deține și un dealer Rolls Royce în Germania.

Related posts