Audi a prezentat conceptul Q8

Da mai departe!

Aventura Audi pe piața SUV a început cu Q7, iar acesta a fost vârful de gamă pe acest segment încă de atunci. Dar la Detroit, Audi a confirmat că acest lucru se va schimba. Germanii au venit cu impunătorul concept Q8, un viitor vârf de gamă pentru SUV-urile de la Ingolstadt.

Deși designul a lăsat loc în interior pentru doar 4 ocupanți, Q8 este chiar mai lung și mai lat decât actuala generație Q7. Conceptul este destul de agresiv din punct de vedere vizual, cu o siglă supradimensionată și cu niște caracteristici de coupe, precum geamuri fără ramă la uși, bosaje proeminente și jante de 23 de inch cu discuri ceramice de 20 de inch.

Creat ca un studiu care prefigurează viitorul model Q8, dar și viitoarele linii de design ale Audi, SUV-ul concept are acum un lanț cinematic hibrid compus dintr-un V6 de 3 litri supraalimentat cuplat la un motor electric și o transmisie automată cu 8 trepte.
Puterea combinată este de 442 CP, iar masiva mașină poate ajunge la 100 de km pe oră în doar 5,4 secunde. Acest lanț cinematic permite mașinii să meargă doar în modul eletric până la 70 kilometri.
Conform Audi, acest model urmează să intre în producția de serie în anul 2018.

Related posts