Au fost lansate noile anvelope Nokian Seasonproof și Nokian Seasonproof SUV

Da mai departe!

Producătorul scandinav de anvelope premium Nokian Tyres anunță lansarea unei noi game de anvelope all-season pentru vehicule de pasageri, vehicule utilitare sport și modele crossover. Noua anvelopă Nokian Seasonproof este special concepută pentru șoferii care au nevoie atât de fiabilitate și siguranță deplină în zilele de iarnă cu zăpadă și lapoviță, cât și de performanță și de o experiență de condus ușoară în timpul verii.

Nevoia din ce în ce mai mare de siguranță sporită în condiții neașteptate de drum umed și înzăpezit, chiar și în afara sezonului, este unul dintre motivele principale pentru care tot mai multe vehicule europene sunt echipate cu anvelope care pot face față cu succes tuturor condițiilor meteorologice. Conform sondajului recent derulat de Nokian Tyres și legat de anvelopele all-season*, șoferii europeni apreciază în special siguranța în toate condițiile meteorologice, pe tot parcursul anului. Printre cele mai relevante caracteristici s-au numărat și aderența și manevrabilitatea, alături de o rezistență bună la uzură și siguranță pe timp de iarnă, în condiții schimbătoare.

„Siguranța este întotdeauna pe primul loc în filosofia noastră de dezvoltare a produselor. Noua anvelopă Nokian Seasonproof este dezvoltată pentru a răspunde nevoilor șoferilor din Europa Centrală și este proiectată pentru a fi flexibilă și adaptabilă atât la condițiile de iarnă, cât și la cele de vară. Avem un nou design al benzii de rulare, adaptat pentru utilizare optimă pe tot parcursul anului și inovații care garantează siguranța maximă, rezistență excelentă la uzură și rezistență scăzută la rulare.”, spune Marko Rantonen, Development Manager, Nokian Tyres.

Noua categorie de produse Nokian Seasonproof oferă siguranță și confort pe tot parcursul anului pentru șoferii din Europa Centrală. Toate dimensiunile vin echipate cu simbolul fulgului de zăpadă (3PMSF), care indică faptul că anvelopele au fost omologate oficial pentru uz de iarnă. Gama de produse oferă dimensiuni pentru autoturisme moderne, SUV-uri și CUV-uri, cu o selecție de 64 de produse de la 14 la 19 inci, în categoriile de viteză T (190 km/h), H (210 km/h), V (240 km/h), W (270 km/h). În toamna anului 2020 vor fi disponibile 11 dimensiuni, iar celelalte vor fi prezente pe piață la începutul anului 2021.

Un mix de confort și siguranță

Expertiza Nokian Tyres în materie de siguranță pe timp de iarnă și performanțele excelente în condiții variate de condus sunt caracteristice noului produs, grație conceptului Season Sense. Acest nou concept este creat special pentru utilizare pe tot parcursul anului, pentru a garanta o experiență de condus sigură atât în zile ploioase și pe șosele acoperite de lapoviță, dar și confortabil și precis pe drumuri uscate în timpul verii.

Conceptul Season Sense combină mai multe caracteristici tehnice inovatoare în executarea striațiilor anvelopei, designul benzii de rulare și compusul din cauciuc. Striațiile multifuncționale pentru toate anotimpurile și modelul de rulare direcțional modernizat cu design de blocuri rigide sunt adaptate pentru a oferi performanțe versatile pentru toate anotimpurile și pentru a garanta siguranță în condiții de drum înzăpezit și uscat. Aderența maximă pe șosele umede și acoperite de lapoviță este realizată de noile caneluri all-season pentru apă și lapoviță, iar noul compus de cauciuc cu siliciu generează o durabilitate excelentă, aderență pe drumuri umede și rezistență scăzută la rulare.

Anvelopele Nokian Seasonproof oferă stabilitate extremă și aderență pe drumurile uscate, chiar și la viteze mari. Suportul pentru blocurile de rulare multinivel îmbunătățește manevrabilitatea la viteze mari. Pentru șoferi, această caracteristică înseamnă o stabilitate excelentă și un răspuns rapid la direcție.

Noua bandă de rulare oferă performanțe îmbunătățite și pe timp de vară. Îmbunătățirile pot fi resimțite la proprietățile de frânare pe suprafață umedă și uscată, întrucât zona centrală cu blocuri de rulare și striații adaptate oferă performanțe optime pentru condiții meteorologice variate. Tehnologia de realizare a striațiilor pentru suprafețe umede și uscate asigură distanțe de oprire mai mici și siguranță datorită colțurilor, tracțiunii și controlului avansate.

Rezistența la uzură a noii anvelope Nokian Seasonproof este cu peste 25% mai mare decât a modelului anterior. Este un salt important în materie de durabilitate, care poate însemna un sezon de utilizare suplimentar, în funcție de stilul de condus.

Noile anvelope Nokian Seasonproof SUV – Mai multă stabilitate pentru modelele SUV și CUV

Stabilitatea bună și aderența excelentă sunt esențiale pentru șoferii de SUV-uri. Anvelopele pentru SUV-uri trebuie să fie suficient de puternice pentru a menține stabilitatea vehiculelor înalte și grele. Zonele de umăr ale anvelopei Nokian Seasonproof SUV au fost special adaptate pentru utilizarea la SUV-uri, îmbunătățind stabilitatea cu ajutorul blocului. Anvelopa oferă o stabilitate ridicată și o manevrabilitate precisă pe drumurile umede și înzăpezite.

Cu o structură puternică și îmbunătățită și un compus optimizat pentru SUV, noile anvelope pentru SUV-uri sunt dotate și cu tehnologia unică Aramid Sidewall a Nokian Tyres. Construcția solidă a anvelopelor Nokian Seasonproof SUV și pereții laterali Aramid consolidați îmbunătățesc durabilitatea și garantează că anvelopa poate rezista la diverse impacturi care pot apărea în timpul condusului.

Nokian Seasonproof – Experiență de condus liniștită în orice anotimp

• Siguranță deplină pe tot parcursul anului, în special pe drumurile umede și înzăpezite
• Kilometraj excelent și durabilitate îmbunătățită
• Rezistență scăzută la rulare ce economisește combustibil și protejează mediul
• Aramid Sidewalls ce oferă o protecție unică pentru SUV-uri împotriva impacturilor și tăieturilor

Conceptul Season Sense: Striațiile multifuncționale pentru toate anotimpurile și modelul de rulare direcțional modernizat sunt adaptate pentru a oferi performanțe versatile pentru toate anotimpurile și pentru a garanta siguranță în condiții de drum înzăpezit și uscat. În timp ce canelurile all-season pentru apă și lapoviță maximizează prevenirea acvaplanării, noul compus de cauciuc cu siliciu generează o durabilitate excelentă, aderență pe drumuri umede și rezistență scăzută la rulare.

Ghearele pentru zăpadă: Aderență puternică și stabilitate în timpul condusului. Ghearele de zăpadă oferă o aderență de înaltă clasă pe zăpadă moale, în special la frânare și accelerare.

Boosterele de aderență pe zăpadă: Aderență îmbunătățită pe zăpadă. Aceste boostere îmbunătățesc aderența longitudinală necesară pentru frânare și accelerare.

Canelurile polisate: Elegante și eficiente. Canelurile polisate accelerează eliminarea apei și a lapoviței, oferind un plus de siguranță pe suprafețe umede.

Tehnologia Aramid Sidewall: Durabilitate extremă. Fibrele de aramidă extrem de puternice consolidează pereții laterali ai anvelopei, oferind o mai mare durabilitate și protecție pentru situații de condus exigente. Fibra face ca anvelopa să fie mai rezistentă la impacturi și tăieturi, care în caz contrar ar străpunge cu ușurință anvelopa.

Related posts