Au fost anunțate prețurile pentru Dacia Spring facelift: 19.900 cu TVA și fără Rabla Plus, cea mai scumpă versiune

Da mai departe!

Dacia a anunțat prețurile pentru noua gamă Dacia Spring. Prețul de pornire începe de la 11.800 euro (TVA inclus) prin Programul Rabla Plus.

Lansat în prima jumătate a anului 2021, primul model electric al gamei Dacia a înregistrat deja peste 140.000 de unități vândute, din care 61.803 au fost comercializate în cursul anului 2023 (+26,4% față de rezultatul anului precedent). Spring a ocupat în 2023 locul al treilea în Europa în clasamentul celor mai vândute mașini electrice către clienții persoane fizice.

Pe piața din România, Spring s-a impus încă din primul an de comercializare drept liderul detașat al pieței de vehicule electrice. În 2023 au fost înmatriculate 6.875 de unități, ceea ce echivalează cu peste 43% din totalul pieței VE.

Nivele de echipare DISPONIBILE : Expression și Extreme

Noul Spring adoptă noua identitate vizuală a mărcii, inaugurată pe ultima generație a modelului Duster. Cu un aspect mai robust și cu mai multă personalitate, noul model devine mai atrăgător ca oricând. Designul a fost complet refăcut, atât la exterior cât și la interior, pavilionul fiind singura componentă a caroseriei păstrată de la generația anterioară.

Dacia Spring este disponibilă într-o gamă de șase nuanțe, inclusiv noul Beige Safari și Brick Red.

« Încă de la lansarea sa, în 2021, Dacia Spring contribuie activ la tranziția eficientă către mobilitatea cu emisii zero. Acest succes confirmă apetitul pieței pentru vehicule electrice la prețuri accesibile. Bazându-ne în continuare pe abordarea noastră design-to-cost, propunem acum un model cu un design complet nou, care beneficiază de echipamente îmbunătățite»

XAVIER MARTINET, DIRECTOR MARKETING, VÂNZĂRI & OPERAȚIUNI

Sistemul multimedia Media Control, disponibil în serie pe versiunile Essential și Expression, beneficiază de comenzi pe volan, cu afișaj al informațiilor media și al apelurilor telefonice pe tabloul de bord. Sistemul este dotat cu 2 difuzoare, conexiune Bluetooth, un port USB.

Disponibil ca dotare standard pe versiunea Extreme și opțional pe Expression, sistemul Media Nav Live oferă un ecran central de 10″, care încorporează navigație conectată până la 8 ani, integrând informații în timp real despre condițiile de circulație și hărți europene actualizate. Mai mult, oferă conectivitate Apple CarPlayTM și Android AutoTM, precum și două porturi USB.

Noile sisteme de asistență la conducere (ADAS) se adaugă echipamentelor disponibile pe noul Spring pentru a răspunde celor mai recente norme de siguranță (GSR2): frânarea automată de urgență (urbană/periurbană cu detectarea vehiculelor, pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor), recunoașterea panourilor de semnalizare cu alertă de depășire a vitezei legale, asistență la parcarea cu spatele, semnal pentru oprirea de urgență, alertă la schimbarea benzii de circulație, asistență la menținerea benzii  de circulație, sistem de supraveghere a atenției șoferului și apel de urgență (eCall). Și, pentru a ușura viața clienților săi, Dacia introduce butonul „My Safety” care permite un acces rapid la configurația preferată de sisteme de asistență la conducere.

Motorul Electric de 65 CP/48 kW este disponibil standard pe nivelul de echipare Expression

Noul Spring oferă motorul de 65 CP/48 kW atât pe nivelul de echipare Expression, cât și pe versiunea Extreme. În ceea ce privește motorizarea de 45 CP, aceasta este disponibilă pe versiunea Essential.

Cu o greutate de 984 kg în echiparea superioară Extreme, Dacia Spring este singurul automobil 100% electric din Europa care are mai puțin de o tonă. Greutatea vehiculului a crescut cu doar 6 kg (+0,6%) în comparație cu generația anterioară, în condițiile introducerii noilor echipamente ADAS (pentru a răspunde celor mai recente norme de siguranță), precum și a îmbunătățirii finisajului și a echipamentelor standard.

Greutatea redusă, combinată cu eficiența motorului noului Spring, îi permite să ofere un consum de energie sub 14,6 kWh/100 km, menținând astfel costurile de utilizare la un nivel scăzut.

Prețurile pentru gama Dacia Spring

VERSIUNEPRET TARIFPRET CU PROGRAMUL RABLA PLUS
ESSENTIAL ELECTRIC 4516.900 euro TVA inclus11.800 euro TVA inclus
EXPRESSION ELECTRIC 6518.900 euro TVA inclus13.800 euro TVA inclus
EXTREME ELECTRIC 6519.900 euro TVA inclus14.800 euro TVA inclus

Related posts