Angajații grupului Renault, inclusiv din România, vor deveni acționari ai companiei

Da mai departe!

Grupul Renault a anunțat astăzi lansarea Renaulution Shareplan, o extensie a planului de redresare Renaulution, care are ca scop „împărtășirea beneficiilor expansiunii și ale performanțelor Grupului” cu angajații.

Șeful grupului francez din care face parte și Dacia, Luca de Meo, anunță că Renault este „dornic” să împărtășească beneficiile performanței cu toți angajații, să îi includă în capitalul în creștere și să implice în construirea viitorului peste 110.000 de angajați din 29 de țări. „Scopul este ca ei să dețină 10% din capitalul nostru social până în 2030”.

Conform principalilor termeni ai Renaulution Shareplan, firma emitentă a acțiunilor va fi Renault SA, societate cu un capital social de 533.941.113 euro. Planul dedicat angajaților este reglementat de articolele L. 3332-18 și următoarele din Codul muncii francez și este realizat în cadrul planurilor de economii ale grupului Renault, DIAC și grupului Renault Retail. Cu toate acestea, în unele țări, din cauza constrângerilor locale legale, fiscale și operaționale, acest cadru legal nu se va aplica ofertei de acțiuni.

Planul este deschis angajaților grupului Renault și ai filialelor sale incluse în planurile de economii ale companiei. Pentru a fi eligibili, angajații trebuie să fi efectuat cel puțin trei luni de serviciu continuu sau discontinuu între 1 ianuarie 2021 și 12 decembrie 2022, iar contractul lor de muncă trebuie să fie în vigoare la 12 decembrie 2022.

Planul este disponibil în Franța, în România, dar și în Argentina, Austria, Belgia, Brazilia, Chile, China, Columbia, Republica Cehă, Germania, Ungaria, India, Irlanda, Italia, Malta, Mexic, Maroc, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția, Turcia și Regatul Unit.

În baza noului plan, toți angajații eligibili din grup primesc șase acțiuni gratuite drept contribuție unilaterală a companiei (cu excepția unor țări în care acțiunile vor fi livrate după o perioadă de cinci ani).

De asemenea, în 21 de țări Renault va oferi angajaților săi condiții favorabile pentru cumpărarea de acțiuni. Acestea includ o reducere de 30% la prețul de referință plus un bonus de 300% pentru primele două acțiuni (șase acțiuni gratuite pentru primele două pe care le cumpără). Plățile voluntare ale angajaților, care vor fi efectuate conform cerințelor aplicabile în fiecare țară, nu pot depăși 25% din remunerația lor anuală brută.

Acțiunile Renault vor trebui deținute cel puțin cinci ani (cu excepția cazurilor excepționale) într-un fond mutual al companiei sau, în unele țări, într-un cont înregistrat la acționar.

Related posts