AFM validează 223 de noi dosare în Programul ”Rabla 2018”, dintre care 38 pentru „Rabla Plus”

Da mai departe!

Comitetul de avizare din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a acceptat, joi, 223 de dosare în cadrul programului „Rabla”, din care 38 pentru extensia „Rabla Plus”, se arată într-un comunicat de presă al AFM.

Potrivit sursei citate, în această nouă etapă de avizare, pentru Programul „Rabla Clasic” au fost acceptate 185 dosare pentru 317 autovehicule şi două contestaţii pentru trei autovehicule, în timp ce în Programul „Rabla Plus” s-au admis 38 dosare pentru 213 autovehicule, dintre care 64 electrice hibrid şi 149 pur electrice.
Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM (www.afm.ro), la secţiunile aferente celor două programe guvernamentale.
AFM precizează că persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/ dealerii auto care au fost validaţi în Programele „Rabla” şi „Rabla Plus”, listele acestora fiind, de asemenea, disponibile pe site-ul instituţiei.
Persoanele juridice interesate pot depune dosare de acceptare în cadrul ambelor programe până la data de 28 septembrie 2018.
Totodată, AFM anunţă organizarea sesiunii de înscriere în vederea validării producătorilor, în cadrul „Rabla” şi „Rabla Plus”, în perioada 4 iunie 2018 – 25 octombrie 2019.

Ediţia cu numărul 15 a Programului „Rabla” a demarat în data de 15 martie 2018, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice, cu două luni mai devreme faţă de sesiunea din 2017, bugetul alocat fiind de 253 de milioane lei.
Din bugetul total alocat pentru cele două secţiuni ale programului guvernamental, 133 de milioane lei sunt pentru „Rabla Clasic”, iar 120 de milioane de lei pentru „Rabla Plus”.

Related posts