Acționarii PSA au aprobat fuziunea cu Fiat Chrysler

Da mai departe!

Principalii acţionari ai grupului francez PSA au dat luni undă verde fuziunii cu producătorul auto italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA), o tranzacţie de 38 miliarde de dolari, transmite Reuters.

La întâlnirea specială a acţionarilor, acordul prin care se va forma Stellantis, al patrulea producător auto global, a fost sprijinit cu peste 99% din voturile exprimate de investori. Principalii acţionari ai PSA sunt familia Peugeot, Guvernul francez şi compania chineză Dongfeng.

Tot luni are loc reuniunea extinsă a investitorilor FCA, care ar urma să aprobe tranzacţia.

„Suntem pregătiţi pentru această fuziune”, a afirmat directorul general al PSA, Carlos Tavares, care va fi la conducerea Stellantis, o companie cu 14 branduri, de la Fiat, Jeep, Dodge, Ram şi Maserati, la Peugeot, Citroen, Opel şi DS.

Obiectivul Stellantis îl reprezintă reducerea costurilor cu cinci miliarde de euro (şase miliarde de dolari) pe an fără închiderea fabricilor, iar producătorii auto s-au angajat să îndeplinească dubla provocare cu care se confruntă industria: finanţarea vehiculelor prietenoase cu mediul şi pandemia de coronavirus (Covid-19).

FCA şi PSA speră să finalizeze fuziunea în primul trimestru din 2021.

Related posts