Stellantis oferă o nouă rundă de plecări voluntare lucrătorilor salariaţi din SUA

Da mai departe!

Producătorul de jeep-uri Stellantis a declarat marţi că oferă o nouă rundă de plecări voluntare angajaţilor săi salariaţi din SUA, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de măsuri de reducere a costurilor pe care CEO-ul Carlos Tavares le aplică operaţiunilor sale americane, transmite Reuters.

Producătorul auto a concediat 400 de muncitori salariaţi din SUA în martie şi anul trecut a oferit de două ori pachete de plecări voluntare unor grupuri de mii de lucrători americani.

Stocurile mari ale Stellantis şi marjele slăbite de pe piaţa din SUA au reprezentat un punct de îngrijorare pentru Tavares în discuţiile recente cu analiştii.

”În vreme ce Stellantis continuă să abordeze presiunile inflaţioniste şi, ceea ce este important, să ofere consumatorilor vehicule accesibile la cea mai înaltă calitate, rămânem concentraţi pe luarea măsurilor necesare pentru a ne reduce costurile pentru a proteja sustenabilitatea pe termen lung a companiei.

Una dintre aceste măsuri este oferirea unui pachet de separare voluntară pentru angajaţii din SUA în anumite funcţii”, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a Stellantis.

Informaţii mai detaliate vor fi furnizate angajaţilor eligibili la jumătatea lunii august, a adăugat ea.

Automotive News a scris anterior că au fost oferite pachete de plecări voluntare angajaţilor Stellantis.

Related posts