10 milioane MINI produse înainte de aniversarea de 60 de ani a mărcii

Da mai departe!

În timp ce MINI continuă să sărbătorească cea de-a 60-a aniversare, marca a obţinut o nouă realizare odată ce automobilul MINI cu numărul 10 milioane produs la nivel mondial din 1959 a părăsit linia de asamblare. Automobilul aniversar – un model MINI 60 Years Anniversary Edition – a fost produs la 24 iulie 2019 la uzina MINI din Oxford şi a participat la evenimentul special ce a avut loc la Oxford.

În timp ce MINI continuă să sărbătorească cea de-a 60-a aniversare, marca a obţinut o nouă realizare odată ce automobilul MINI cu numărul 10 milioane produs la nivel mondial din 1959 a părăsit linia de asamblare.

Automobilul aniversar – un model MINI 60 Years Anniversary Edition – a fost produs la 24 iulie 2019 la uzina MINI din Oxford şi a participat la evenimentul special ce a avut loc la Oxford.

Pentru a sărbători a 60-a aniversare a mărcii, MINI a căutat 60 de proprietari cu 60 de maşini, câte una din fiecare an de producţie – cu 60 de poveşti personale scrise de-a lungul deceniilor. Împărtăşite pe canalele digitale MINI de-a lungul anului, poveştile proprietarilor din Marea Britanie arată dragostea pe care aceştia o au pentru automobilele lor şi partea importantă pe care au jucat-o în vieţile multor oameni.

MINI a reunit aceste automobile la uzina din Oxford pentru o reuniune aniversară specială, înainte de a merge la International MINI Meeting de la Bristol, un festival anual pentru fanii MINI de pretutindeni. Maşinile au fost conduse de 621 AOK – primul Mini produs vreodată -, în timp ce coloana a fost încheiată de modelul MINI cu numărul 10 milioane.

Lansat în 1959 şi creat de Alec Issigonis, modelul Mini clasic a revoluţionat lumea auto şi a fost produs la Oxford până în 1968, înainte de a fi mutat la Longbridge, în apropiere de Birmingham, unde a continuat să fie produs până în octombrie 2000. Între 1959 şi 2000, peste 5,3 de versiuni clasice Mini au fost produse.

De la renaşterea mărcii în 2001 sub proprietatea BMW, vânzările de pe mapamond a continuat să crească. Anul trecut, aproape 400.000 de automobile MINI au fost vândute în 110 ţări din lumea întreagă.

Trei uzine din Marea Britanie joacă un rol în producţia MINI din prezent – Hams Hall în apropiere de Birmingham produce motoare, Swindon produse caroserii şi subansamble pentru MINI, iar toate acestea sunt reunite la uzina din Oxford odată cu producţia caroseriilor complete, vopsire şi asamblarea finală.

Volumul zilnic de la Oxford a crescut de la aproximativ 300 de maşini în 2001 la circa 1.000 de automobile în prezent. 4.500 de angajaţi calificaţi lucrează la Oxford şi produc un MINI nou la fiecare 67 de secunde.

Din 2000, peste 2 miliarde de lire sterline au fost investite de BMW Group în locaţiile sale de producţie din Regatul Unit şi, la Oxford, investiţia a inclus o extindere atelierelor de caroserii şi noi facilităţi pentru vopsitorie şi asamblare finală. În noiembrie 2019, MINI Electric îşi va începe producţia la Oxford şi va marca începutul unei noi ere pentru marcă.

Peter Weber, director general al uzinelor MINI din Oxford şi Swindon, a declarat: „Pe măsură ce aniversăm 60 de ani ai mărcii noastre emblematice şi privim cu încredere spre un viitor electric, aş dori să mulţumesc tuturor celor care au transformat MINI întru-un succes global, de la echipa mea de aici până la clienţii şi fanii loiali de pe mapamond. Să vezi MINI cu numărul 10 milioane ieşind de pe linia de producţie de la Oxford a fost un moment de mare mândrie pentru întreaga echipă, unii având rude care erau aici şi au construit primul Mini în 1959. Acesta este un capitol minunat în povestea MINI şi o dovadă a pasiunii pe care clienţii noştri o au pentru acest automobil britanic foarte special”.

La fel cum a făcut prima maşină a lui Alec Issigonis în 1959, MINI a continuat să forţeze limitele, în timp ce a păstrat utilizarea creativă a spaţiului, plăcerea condusului, stilul şi personalizarea ca valori de bază.

Modelele construit în prezent la Oxford includ MINI Hatch cu trei, respectiv cu cinci uşi şi MINI Clubman. Aproximativ 80% din automobilele MINI produse la Oxford sunt exportate. Modelele Cabriolet şi Countryman sunt produse în Olanda.

Related posts