Planuri mari pentru Audi: renunțare la motoare pe combustie în 2033 și 10 noi modele în următorii doi ani

Da mai departe!

Markus Duesmann, CEO al mărcii Audi din cadrul grupului VW, a făcut o serie de declarații în cadrul evenimentului de mobilitate „Better future conference” referitoare la evoluția mărcii, inclusiv în competiția cu mărcile din China. El a promis clienților care comandă un Audi acum că mașina va fi livrată până la finalul anului.

Audi pregătește un răspuns puternic pentru segmentul de vehicule electrice, atât în Europa, cât și pe celelalte piețe majore, între care China ocupă un loc foarte important. „China urcă în trenul durabilității, iar noi ne luăm foarte în serios concurenții chinezi”, a explicat Markus Duesmann, șeful Audi, în cadrul conferinței Better Future Conference. El a spus că marca pe care o conduce are „răspunsul perfect”, pentru toți concurenții: zece noi modele Audi, integral electrice, care urmează să fie lansate în următorii doi ani.

Duesmann a mai vorbit și despre termenele de livrare ale mașinilor, termene care în acest moment s-au scurtat odată cu creșterea ritmului de producție și a unui flux mai bun de aprovizionare cu componente electronice. „Clienții care comandă acum o mașină Audi vor primi mașina până la finalul anului”. În acest moment, mașinile electrice ale Audi au timpi de așteptare care ajung și la 18 – 20 de luni, în funcție de model și de echipamentele opționale.

Și pe piața din SUA sunt chestiuni de rezolvat, după părerea lui Duesmann, odată cu intrarea în vigoare a legii de reducere a inflației (IRA). „SUA creează un impact mare cu Legea de reducere a inflației (IRA). Mi-aș dori ca Europa să arate aceeași claritate în politica industrială”, a spus șeful Audi, care a mai transmis politicienilor un mesaj: „Cred că nu este doar important, ci și corect ca Europa să stabilească obiective ambițioase pentru mobilitatea electrică, pentru că aceste obiective creează presiunea de a dezvolta noi tehnologii și aici se află setul nostru de abilități.”

Related posts