BMW Group şi Jaguar Land Rover vor colabora pentru viitoarea generaţie a tehnologiei de electrificare

Da mai departe!

Pe măsură ce îşi dezvoltă planurile pentru mobilitatea viitorului, BMW Group se concentrează tot mai mult pe cooperări care să facă următorul nivel al tehnologiei de electrificare disponibil pe scară largă clienţilor la începutul următorului deceniu. Tehnologia BMW eDrive „Gen 5” suportă evoluţii viitoare cu Jaguar Land Rover. Ambele companii împărtăşesc viziunea tehnologiilor de propulsie orientate spre viitor.

Cooperarea între constructorii auto de a împărtăşi cunoştinţe şi resurse este importantă într-un moment în care industria auto abordează provocări tehnologice precum condusul autonom, conectivitatea, electrificarea şi serviciile (ACES).

După trei ani de strategie NUMBER ONE > NEXT, BMW Group îşi continuă drumul, stabilindu-şi o poziţie solidă ca unul dintre principalii furnizori de mobilitatea electrică din lume. BMW Group este lider global al pieţei premium datorită celui mai vast portofoliu de automobile electrificate şi are cea mai mare cotă de piaţă între competitorii de lux tradiţionali.

Tren de rulare electric foarte integrat

BMW Group şi Jaguar Land Rover au confirmat, astăzi, că îşi unesc forţele pentru dezvoltarea următoarei generaţii de propulsii electrice, într-o mişcare care susţine evoluţiile tehnologiilor de electrificare necesare pentru tranziţia la un viitor ACES.

BMW Group şi Jaguar Land Rover împărtăşesc aceeaşi viziune strategică a tehnologiilor de propulsie electrică orientate spre viitor şi ecologice. BMW Group vine cu o experienţă îndelungată în dezvoltarea şi producţia internă a numeroase generaţii de propulsii electrice de la lansarea în 2013 a pionierului BMW i3. Jaguar Land Rover şi-a demonstrat calităţile cu această tehnologie prin lansarea Jaguar I-Pace şi a modelelor sale plug-in hybrid.

Până acum, cea mai sofisticată tehnologie de electrificare a BMW Group include un motor electric, transmisie şi electronică de putere într-o singură carcasă. Acest motor electric nu necesită pământuri rare, ceea ce permite BMW Group să îşi reducă dependenţa de disponibilitatea lor pe măsură ce continuă să îşi extindă sistematic gama de modele electrificate.

Începând de anul viitor, BMW Group va introduce această unitate de propulsie electrică, a cincea generaţie („Gen 5”) a tehnologiei sale eDrive, odată cu BMW iX3, modelul Sports Activity Vehicle. Propulsia electrică Gen 5 va fi sistemul de propulsie pe care se vor baza evoluţiile ulterioare lansate împreună cu Jaguar Land Rover.

„Industria auto trece printr-o transformare abruptă. Vedem colaborările ca fiind importante pentru succes, şi în domeniul electrificării. În Jaguar Land Rover, am găsit un partener ale cărui cerinţe pentru viitoarea generaţie a propulsiilor electrice se potrivesc semnificativ cu ale noastre. Împreună, avem oportunitatea de a satisface şi mai eficient cerinţele clienţilor prin scurtarea timpului de dezvoltare şi prin aducerea mai rapidă pe piaţă a automobilelor şi tehnologiilor de ultimă oră „, a declarat Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru dezvoltare.

Cooperarea permite BMW Group şi Jaguar Land Rover să profite de avantajul de eficienţa costurilor care rezultă din dezvoltarea comună a evoluţiilor viitoare şi a costurilor de planificare a producţiei, precum de economiile la scară din achiziţiile comune.

O echipă comună de specialişti BMW Group şi Jaguar Land Rover, localizată în München, va avea misiune de dezvoltare suplimentară a unităţilor de propulsie Gen, în timp ce producţia trenurilor de rulare electrice va fi întreprinsă de fiecare partener în propriile facilităţi de producţie. Ambele companii vor căuta să adere la propriile propuneri specifice mărcii în orice proiect.

Deschidere tehnologică

Dezvoltarea mai multor tehnologii noi este necesară pentru companie pentru a îndeplini cerinţele clienţilor şi de reglementare de pe mapamond, care deseori variază în funcţie de piaţă. Aceasta înseamnă că BMW Group va continua să-şi îmbunătăţească motoarele termice, în timp ce îşi va promova strategia de mobilitate electrică atât cu automobile electrice pe baterii, cât şi maşini plug-in hybrid, dar va investi şi în tehnologii noi precum trenurile de rulare pe pile de combustie.

Related posts