Dacia ieftinește mai multe modele, pe fondul scăderii vânzărilor de mașini din România. „Dacă vedeți un discount pe undeva este, de obicei, un efect al faptului că piața nu merge!”

Da mai departe!

Prețurile Dacia pe piața din România s-au ajustat în funcție de contextul nefavorabil al pieței, care a determinat reduceri de preț pentru cele mai multe modele ale mărcii. Singurul care rămâne pe loc, deocamdată, este Spring.

Dacia Duster s-a ieftinit și poate fi cumpărat cu aproximativ 17.000 de euro, în cadrul unei campanii a producătorului care aduce o nouă reducere a prețului, după ce pe perioada verii acesta fusese redus cu circa 1.500 de euro. Prețul anunțat, 17.050 euro, este valabil pentru echiparea de intrare în gamă, Essential, echipată cu motorul ECO-G 100, care oferă o autonomie de peste 1000 de km, cu ajutorul celor două rezervorare, de GPL și de benzină.

Mașina este echipată cu aer condiționat, geamuri electrice, Cruise Control și asistență la parcarea cu spatele, pe lângă multe alte echipamente de siguranță care au devenit obligatorii.

Dacia Duster a fost lansat la 18.800 de euro, un preț care era peste cel al generației anterioare cu aproximativ 1000 de euro, însă chiar din iunie, momentul în care au început livrările, mașina a intrat într-o campanie care ducea prețul la 17.300 de euro. „Dacă vedeți un discount pe undeva este, de obicei, un efect al faptului că piața nu merge bine în acea zonă”, spune Xavier Martinet, șeful vânzărilor Dacia la nivel global, pe marginea acestei prime reduceri.

Și realitatea arată că piața auto din România nu merge deloc bine, astfel că nici măcar prin Programul Rabla vânzările de automobile noi nu reușesc să crească. În august, înmatriculările de autoturisme noi au scăzut cu peste 18%, iar cele ale Dacia s-au redus cu 38% față de anul anterior.

Modelul Duster s-a vândut în august în numai 792 de exemplare, în scădere față de anul trecut, însă are în continuare un avans foarte bun față de 2023, cu ajutorul vânzărilor generației anterioare, care a avut rezultate excelente până la scoaterea din producție, în iunie. În total, au fost înmatriculate aproape 11.000 de exemplare Duster în acest an, cumulat, Duster 2 și Duster 3.

Și celelalte modele ale Dacia au prețuri reduse în acest moment, potrivit datelor analizate de Profit.ro. Logan poate fi cumpărat cu 12.500 euro, un nivel redus față de prețul de listă de 13.500 euro, iar Jogger poate fi cumpărat cu 16.390 euro, fiind cu 300 de euro mai ieftin față de prețul de lansare.

Și Sandero Stepway, versiunea populară a acestui model, poate fi cumpărată cu 13.300 de euro, un preț mai mic cu peste 2.000 de euro față de prețul de listă.

Modelul Spring rămâne la prețul de lansare al versiunii face-lift, care începe de la 16.900 de euro, respectiv 11.800 euro cu tot cu Programul Rabla, estimat la 5.100 de euro.

Related posts