Intr-un dosar din septembrie instrumentat de Consiliul National pentru Relatii de Munca (National Labor Relations Board), directorul regional din Tampa a scris ca producatorul de automobile a incalcat legea atunci cand „le-a spus angajatilor sa nu discute despre salariul lor cu alte persoane” si sa nu discute despre concedierea altui angajat, scrie Bloomberg.
De asemenea, conducerea Tesla „a spus in mod repetat angajatilor sa nu se planga managerilor de nivel superior” cu privire la conditiile de munca, conform dosarului, pe care Bloomberg News l-a obtinut printr-o solicitare a Legii privind libertatea de informare.
Aceste incidente s-au petrecut la biroul companiei din Orlando in ultimul an, potrivit plangerii.
Tesla si avocatii sai nu au raspuns la solicitarile de a transmite un punct de vedere.
Plangerile emise de directorii regionali NLRB sunt luate in considerare de judecatorii agentiei si pot fi contestate la membrii NLRB din Washington si apoi la un tribunalul federal. Agentia are autoritatea de a ordona companiilor sa reintegreze lucratorii concediati si sa furnizeze salarii retroactive, dar, in general, nu poate gasi vinovati si nu poate dispune masuri punitive.
Membrii NLRB au decis anul trecut ca Tesla a incalcat in mod repetat legea muncii, inclusiv prin concedierea unui activist sindical si printr-un tweet amenintator trimis de directorul sau executiv, Elon Musk. Tesla a negat acuzatiile si va face recurs la instanta federala.
Un judecator va asculta argumentele cu privire la plangerea din Florida la o audiere din februarie, a declarat purtatorul de cuvant al agentiei, Kayla Blado, intr-un e-mail.