MG Motor intră pe piața din România

Da mai departe!

Autoreport.ro a fost astăzi pentru a lua un prim contact cu o marcă ce renaște și intră pe piața auto românească. România este a 23-a piață europeană și 9-a țară din centrul și estul Europei în care intră marca MG Motor, după începerea operațiunilor în zona noastră în Ungaria, Croația, Slovenia, Serbia, Republica Cehă, Slovacia, Macedonia și Grecia.

Începerea vânzărilor de automobile MG la noi în țară a fost oficializată recent prin semnarea contractului de distribuție dintre MG Motor Europe și importatorul român Quantum Auto Max.

Modelele MG vor fi disponibile în toată țară, în urmă devoltarii deja, de către Quantum Auto Max, a unei rețele naționale de 23 concesionari, care oferă și servicii post-vânzare.

Gama de modele vândute în România, caracterizată prin accesibilitate și un raport preț-calitate imbatabil, este formată din 2 automobile electrice – MG4 EV și MG ZS EV, un model plug-în hybrid – MG EHS și 2 modele termice – MG ZS și MG HS. În viitor se vor alătură gamei și modelele Cyberster, MG5 și Marvel R.

Înmatriculările MG Motor în Europa s-au dublat în 2023

MG Motor Europe și-a început operațiunile de vânzări la sfârșitul anului 2019 și de atunci este în creștere continua în Europa.

MG a înregistrat peste 26.500 de unități inmatriculate în Europa în septembrie anul acesta, marcând o creștere de 91% față de aceeași lună a anului trecut.

De la începutul anului s-au vândut 163.200 de unități, în creștere cu 126%. Potrivit cifrelor de la Jato Dynamics, MG isi depășește concurenții, inclusiv Suzuki, Mazda și Mini.

Luna trecută, MG 4 a fost al doilea cel mai vandut vehicul electric din Europa – cea mai bună performanță de când a fost introdus în septembrie 2022. În această perioadă, MG a înregistrat peste 57.800 de unități ale acestui hatchback compact.

În paralel cu extinderea rețelei europene, MG lucrează intens pentru a extinde gama de produse cu modele electrice atractive care să răspundă nevoilor șoferilor europeni exigenți.

Brandul MG a fost pionier inca de când producătorul auto a început in Marea Britanie ca Morris Garages în 1924, acum aproape o sută de ani. Acum, o nouă generație poate opta pentru un automobil de la aceasta marca simbol. Rafinat, inteligent, conectat și pregătit pentru viitor. Misiunea clară a MG este de a face mobilitatea electrică accesibilă tuturor șoferilor europeni care sunt gata să îmbrățișeze un nou stil de viață Eco. MG oferă automobile electrice si termice inteligente, practice, sigure, la prețuri corecte și avansate din punct de vedere tehnologic, în diferite segmente, pentru diferite nevoi. Mașinile MG sunt dezvoltate în studiourile de design ale companiei SAIC din Shanghai, în colaborare cu studioul de design avansat din Londra. Automobilele  MG sunt produse în China și disponibile deja în majoritatea țărilor europene. Din 2007, MG este una dintre mărcile SAIC Motor, care este unul dintre cei mai mari zece producători de automobile din lume. SAIC Motor vinde un număr mare de mașini în China, construite impreuna cu partenerii săi de joint-venture Volkswagen Group și General Motors.

Am condus deja primele modele MG ZS și MG4 și putem spune că atât electrica, cât și SUV-ul de segment B care se situează într-o zonă cu preț mic, au atuurilor lor importante.

Toate automobilele MG beneficiază de faimoasa garanție de 7 ani ”Triple 7 Care”, care include 7 ani de Asistență rutieră gratuită și 7 ani de inspecții tehnice anuale gratuite. Și pentru că o mare parte dintre întrebările care ni se adresează la o marcă nouă sosită pe piață este legată de rețeaua de dealeri, iată că MG vine cu o rețea cuprinzătoare.

Related posts