Sute de mii de mașini Mercedes, rechemate în service din cauza unui risc de incendiu

Da mai departe!

Mercedes Benz a început o campanie de rechemare în service pentru mașini din nu mai puțin de 11 segmente de caroserii, din cauza riscului de izbucnire a unui incendiu la bord. Totul ar putea fi cauzat de o simplă siguranță defectă.

Un nunăr de 250.000 de automobile Mercedes, din clasele superioar, începând cu C Class și terminând cu AMG GT, dar și electricele din familia EQ, au intrat într-o campanie de rechemare pentru înlocuirea unei siguranțe.

Toate mașinile vizate de rechemare au fost produse în 2023, între 25.01 – 17.11, și toate au același risc: dacă siguranța de 80A este defectă, se poate produce o defecțiune la motor, pot fi afectat și alte funcții ale mașinii, inclusiv instrumentarul de bord, fiind menționat în documentație și riscul de incendiu la bord și de accidentare.

Acțiunea celor de la Mercedes-Benz a fost mediatizată în sistemul Safety Gate al Uniunii Europene, fiind inițiată la sesizarea autorităților din Franța și Irlanda, între timp fiind extinsă în toată regiunea.

Lista completă a modelelor rechemate cuprinde AMG GT, C-Class, E-Class, S-Class, SL, CLE, GLC, EQE SUV, EQE, EQS SUV și EQS.

De asemenea, Mercedes derulează și o campanie pentru aproximativ 340.000 de SUV-uri GLS și GLE, fabricate între 16.03.2017 – 07.01.2023, ce trebuie aduse în service din cauza unui conector al instalației electrice de 48 de volți, tipică pentru motorizările mild-hybrid. Conexiunea posibil defectă se află sub scaunului pasagerului și ar putea fi desprinsă în timpul procesului de producție, astfel încât să poată genera o supraîncălzire care să stea la originea unui incendiu.

Nu în ultimul rând, modelele electrice EQE 350, EQE 350+, Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC, sunt suspectate de o posibilă defecțiune a unității de control a airbagurilor, care în cazul unui impact din spate ar putea sta la originea unui incendiu. Din cauza faptului că programarea unității centrale nu a fost făcută corect, siguranța activatorului pirotehnic al airbagurilor riscă să nu izoleze corect bateria de înaltă tensiune, existând astfel riscul de incediere a acestei baterii. Mașinile vizate au fost produse între 22.11.2021 – 23.02.2022.

Related posts