Mercedes-Benz alege standardul de încărcare Tesla pentru vehiculele electrice pe care le va vinde în America de Nord începând din 2025

Da mai departe!

Producătorul german de automobile Mercedes-Benz a anunțat vineri că vehiculele sale electrice fabricate pentru piața din America de Nord vor adopta tehnologia de încărcare dezvoltată de Tesla începând cu 2025 și, de asemenea, vor avea acces la peste 12.000 de stații de încărcare începând de anul viitor.

Compania se alătură rivalilor americani Ford și General Motors și adoptă Standardul de încărcare nord-american (NACS), în timp ce încearcă să-și extindă rețeaua de stații de încărcare rapide, în încercarea de a face ca deținerea de vehicule electrice să fie mai ușoară, relatează Reuters.

Mercedes-Benz va fi primul producător auto german care s-a înscris pentru designul de încărcare Tesla pentru clienții săi din America de Nord. Compania germană Volkswagen este, de asemenea, în discuții pentru adoptarea NACS.

Mercedes-Benz va oferi un adaptor care va permite vehiculelor sale electrice deja fabricate și care sunt proiectate să se încarce folosind Combined Charging System (CCS) să poată să folosească începând din 2024 și stațiile NACS construite de Tesla. CCS este o mufă rivală de încărcare utilizată pe scară largă în America de Nord pentru încărcarea rapidă a mașinilor electrice.

Șoferii Mercedes vor vedea, de asemenea, din mașinile lor stațiile Tesla pe hartă, împreună cu starea lor de disponibilitate și prețul de încărcare.

Compania germană dorește de asemenea să-și extindă simultan rețeaua de încărcare cu peste 400 de hub-uri de încărcare, inclusiv peste 2.500 de încărcătoare de mare putere în America de Nord până la sfârșitul deceniului.

Între timp, Tesla a inclus deja sistemul CCS la unele dintre stațiile sale de încărcare din SUA, deoarece administrația Biden vrea să ofere subvenții de miliarde pentru a extinde rețelele de încărcare și i-a pus companiei această condiție.

Încărcătoarele Tesla reprezintă aproximativ 60% din numărul total de încărcătoare rapide din Statele Unite, potrivit Departamentului pentru Energie al SUA.

Related posts