Kia a prezentat sedanul compact K4

Da mai departe!

 Kia Corporation a dezvăluit astăzi imagini complete ale designului exterior și interior ale modelului Kia K4. Următoarea generație a sedanului compact îmbrățișează atitudinea îndrăzneață a mărcii de a merge înainte și aduce noi moduri de gândire, inovație și valori superioare de design în segmentul său.

Respectând filozofia de design „Opposites United” dezvoltată de Kia, și în special de pilonul „Puterea de a progresa” (Power to Progress), exteriorul sedanului compact K4 simbolizează determinarea neîncetată a mărcii Kia de a crea cele mai inspirate, inovatoare și avansate soluții de mobilitate.

„Fiecare contur, linie curbă și detaliu ale modelului K4 au fost atent gândite și realizate pentru a adera la filozofia de design Kia, „Opposites United”, care reunește suprafețele curate și detalii tehnologice într-o declarație îndrăzneață, unitară. Fiecare aspect întărește și mai mult relația dintre marcă și design”, spune Karim Habib, Executive Vice President, și Head of Kia Global Design. „Cu designul modelului K4, ne bazăm pe ceea ce am învățat și facem acele valori accesibile pentru și mai mulți oameni, aducând un produs care este relevant și semnificativ, pentru a inspira modul în care gândesc, se mișcă și trăiesc.”

Design exterior: deschiderea de noi posibilități prin dinamism progresiv
Depășind fără efort standardele de design din segmentul sedanurilor compacte, Kia K4 emană o aură autentică de ambiție, îndrăzneală, energie și putere.

Designerii Kia au creat o formă modernă și unică a caroseriei prin împletirea conexiunilor pătratelor aliniate logic într-un mod aparent ilogic, pe care designerii de exterior de la Kia o numesc „Twist Logic.” Fluxul organic de lumină creat între pătratele alternante subliniază forma care parcurge întregul design al caroseriei. Această abordare disruptivă este deosebit de evidentă atunci când K4 este privit din profil, unde stilul „sweptback fastback” rezonează perfect cu natura îndrăzneață și progresivă a mărcii Kia.

În partea frontală, Kia K4 creează instant o impresie uimitoare. Farurile verticale, poziționate la marginile extreme ale zonei frontale, contribuie la crearea unei atitudini puternice, ultra-încrezătoare, în timp ce elementele luminilor de zi (DRL) se integrează cu benzi cromate orizontale pentru a accentua și mai mult atractivitatea sofisticată a modelului K4. Cea mai recentă iterație a tehnologiei de iluminare „Star Map Lighting” dezvoltată de Kia, bazată pe o temă de tip „constelație”, creează o evoluție suplimentară a semnăturii „Tiger Face” a mărcii.

Privit din spate, modelul K4 emană aceeași aură de forță și dinamism. Lămpile verticale, poziționate la capetele extreme ale automobilului, decupează vertical caroseria în jos spre o bară de protecție extinsă, cu design tehnic. Difuzorul de aer încorporat în bara de protecție completează imaginea cu designul său puternic, grafic.

Filosofia de design Kia „Opposites United” celebrează tensiunea creativă formată din combinarea a două concepte aparent opuse. Această abordare radicală este exemplificată perfect de modelul K4, unde conceptul „așteptat” al unui habitaclu orientat către șofer se întâlnește cu designul „neașteptat”, creând caracterul unic al interiorului modelul K4.

„Elementul așteptat” în segmentul sedan compact este interiorul orientat către șofer, care, în cazul modelului K4, devine un „element neașteptat” atunci când însuși conceptul de design orientat către șofer este provocator. Mai degrabă decât forma tradițională de orientare către șofer a ecranelor și comenzilor înclinate spre șofer, acest interior separă șoferul de pasager printr-o împărțire grafică îndrăzneață. Această diviziune creează o distincție clară între cele două spații – cabina șoferului, care are un caracter tehnic și mecanizat, și cabina pasagerilor, care este confortabilă și umană.

Bazându-se profund pe pilonul „Joy for Reason” („Bucurie în lucruri simple”) al filozofiei de design concepută de Kia, designerii de interior ai mărcii au creat un interior care se concentrează atât pe sentimentul oferit de cabină, cât și pe atributele sale funcționale și practice. Elementele tehnice contrastante ale spațiului destinat șoferului cu elementele de confort pentru pasager atinge echilibrul perfect între rațional și emoțional.

Ocupanții pot alege dintr-o gamă de opțiuni de iluminare directă și indirectă pentru a ilumina cabina sofisticată, de calitate premium a modelului K4. Tabloul de bord este dominat de un ecran central mare și de o consolă centrală cu design elegant, subliniind și mai mult diviziunea dintre mediul șoferului și cel al pasagerilor. În timp ce butoanele și comenzile fizice sunt reduse în mod deliberat la minimum, o linie de butoane fizice frumos proiectate și integrate elegant pentru funcții precum „Acasă”, „Hartă” și „Căutare” plus un butonul de comandă rotativ permit interacțiunea rapidă și intuitivă cu funcțiile mașinii . Mai jos, alte patru butoane asigură un control perfect al sistemului de încălzire, aer condiționat și ventilație.

O gamă largă de ornamente pentru scaune, materiale, modele și culori interesante, inclusiv Medium Gray, Slate Green, Canyon Brown, și Onyx Black sunt oferite pentru a accentua și mai mult senzația sofisticată și luxoasă a interiorului modelului K4.

Premiera globală a modelului Kia K4 va avea loc la Salonul Auto Internațional de la New York, în 27 martie 2024. Kia va transmite în direct premiera globală a modelului de la New York, la care toată lumea este binevenită să se alăture pe worldwide.kia.com, având în vedere faptul că modelul K4 introduce noi standarde pentru design, inovație și atractivitate pentru condus în sectorul sedanurilor compacte. Kia va oferi noi informații actualizate înaintea evenimentului.

Related posts