Grupul Renault accelerează dezvoltarea vehiculului autonom

Da mai departe!

Grupul Renault anunță achiziția a 35% dintr-o nouă întreprindere comună, Autonomous Vehicle Simulation (AVS), pe care o deține cu Oktal, filiala Sogeclair, companie franceză de inginerie aeronautică și simulări cu sediul la Toulouse. Această achiziție va permite Renault și Alianței Renault-Nissan să continue în domeniul tehnologiei de vârf pentru a favoriza dezvoltarea testelor de vehicule autonome în mediul virtual.

„Această achiziție consolidează strategia Grupului Renault pentru dezvoltarea vehiculului viitorului: electric, conectat și autonom. Suntem bucuroși pentru asocierea cu Oktal în vederea creării AVS și astfel, a susținerii inovației franceze. Acest parteneriat ne va permite să accelerăm dezvoltarea de noi servicii și să îmbunătățim experiența clienților noștri”, ne explică Gaspar Gascon, Director Inginerie Produs al Grupului Renault.

Noul parteneriat cu AVS va fi benefic și Alianței Renault-Nissan, care s-a angajat să lanseze peste 10 vehicule cu capacități autonome până în 2020.

Alianța a început să facă deja teste virtuale cu vehicule autonome folosind software-ul de simulare SCANeRTM, inventat de Renault și co-dezvoltat cu Oktal.

„Sprijinind investiția Renault, accelerăm dezvoltarea noilor funcții SCANeR Studio dedicate vehiculului autonom și conectat”, precizează Laurent Salanqueda, Director General Oktal.
Renault și Sogeclair investesc în AVS
Sprijinindu-se pe cei 15 ani de colaborări pentru dezvoltări la Renault, crearea AVS va consolida dezvoltarea produselor care vor beneficia de simulatoare la condus. Această nouă joint venture va achiziționa resursele auto ale filialei Sogeclair Oktal, care vor fi transferate noii companii.
Odată cu tehnologia asistenței la condus și a vehiculului autonom, testele de simulare dobândesc o importanță strategică în industria auto.

Atât testele, cât și simularea fac parte din procesele de dezvoltare ale vehiculului autonom. Pentru a atinge nivelul de fiabilitate necesar, vehiculele de teste trebuie să parcurgă un număr mare de kilometri, care în mod normal se fac în ani întregi de condus. În plus față de testele în situație reală și în sistem accelerat, simularea virtuală permite un câștig semnificativ de timp și asigură menținerea unei planificări eficiente.

Noile dezvoltări de produse și servicii doresc să poziționeze software-ul SCANeR ca lider mondial.

DESPRE GRUPUL RENAULT
Constructor auto din anul 1898, Grupul Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut aproximativ 3,2 milioane de vehicule în 2016. În prezent are peste 120.000 de angajați, 36 de situri de fabricație și 12.700 puncte de vânzare. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. Mizează pe complementaritatea celor 5 mărci pe care le are în portofoliu (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine și LADA), pe vehiculul electric și pe alianța cu Nissan. Cu o nouă echipă în Formula 1 și un angajament puternic pentru Formula E, pentru Renault motor sportul este un vector de inovație și notorietate pentru marcă.

DESPRE SOGECLAIR
Compania Sogeclair din Toulouse, fondată în 1936, ocupă unul din primele locuri în topul companiilor de inginerie din Franța specializate în proiectarea și dezvoltarea produselor industriale și a soluțiilor de simulare din sectorul aerospațial și din industriile de transport civil și militar. Sogeclair propune următoarele tipuri de servicii:
 inginerie aeronautică și spațială, inclusiv furnizarea, dacă este nevoie de subansamble de aero-structură.
 inginerie de vehicule speciale (de la vehicule ușoare la vehicule industriale și militare)
 simularea de produse industriale (simulatoare și software-uri de medii sintetice).
Operațiunile grupului se desfășoară prin intermediul a mai multe filiale, printre care și Oktal SAS, specializată în simulare, achiziționată de Sogeclair în 2001.

DESPRE OKTAL
Oktal este un furnizor mondial de simulatoare ultraperformante de condus auto și feroviar, în scopuri de cercetare, inginerie și formare. Oktal este editorul software-ului SCANeR™, folosit pe scară largă în sectorul auto în cadrul dezvoltării sistemelor de asistență la condus, a vehiculelor autonome și a interfețelor om-mașină.

Related posts