Ford a anunțat că va investi 2,3 miliarde de dolari pentru a transforma uzina pe care o deține în Oakville, Canada, astfel încât să poată produce pickup-uri Super Duty, renunțând astfel la planurile de producție de vehicule electrice în această locație.
Planurile Ford care prevedeau o investiție de 1,3 miliarde dolari în Oakville, pentru ca liniile să poată asambla mașini electrice, au fost anulate, iar în locul lor a fost anunțat un nou plan: 2,3 miliarde dolari, pentru producția de pickup-uri.
Este vorba despre Super Duty, fostele pickup-uri F250 și F350, care au fost rebotezate și reprezintă cele mai puternice camionete din portofoliul constructorului american. Echipate cu motoare de 6.8 litri și 7.3 litri, cu 8 cilindri în V, acestea au fost premiate în repetate rânduri pentru performanțele lor în segmentul din care fac parte.
Ford intenționează să producă aproximativ 100.000 de pickup-uri pe an, pentru a satisface cererea, în locul mașinilor electrice, pe care nu le dorește în acest moment prea multă lume. Investiția va genera și crearea a circa 1800 de locuri de muncă, cu 400 mai multe decât în cazul în care ar fi fost produse mașini electrice.
Ford a mai anunțat anterior o decizie asemănătoare, prin care a amânat startul producției a două SUV-uri electrice, pentru 2027, din cauza schimbărilor din piața auto.
Noile Super Duty vor fi multienergie, după cum a anunțat Ford, care însă nu a oferit detalii privind tipul de motorizare țintit.
„Super Duty este un instrument vital pentru companii și oameni din întreaga lume și, chiar și cu uzina noastră din Kentucky și uzina de asamblare din Ohio, nu putem satisface cererea. Această mișcare aduce beneficii clienților noștri și alimentează afacerea noastră cu vehicule comerciale, Ford Pro”, a declarat CEO-ul Ford, Jim Farley.
Compania americană a mai precizat că, în cazul în care va scădea cererea de Super Duty, va reduce producția din Canada, pentru a proteja fabricile din Kentucky și Ohio.