VW T-Roc facelift – încă în top

Da mai departe!

Deoarece se află în top 10 al vânzărilor din Europa, iată că Autoreport.ro testează din nou T-Roc, în cea mai nouă versiune a sa. Modelul a primit un facelift în 2021, este încă de actualitate și a sosit la teste de la Porsche București Vest 1.

Cu siguranță, cei de la Volkswagen sunt mulțumiți de evoluția SUV-ului urban, astfel că noutățile introduse de facelift sunt minime. Designul blocurilor optice a fost upgradat, iar grila a primit acea linie LED care unește farurile cu sigla VW.

Din păcate, această bară luminoasă este disponibilă numai cu sistemul de iluminare IQ Light, care este opțional. În caz contrar, este înlocuită cu o simplă bară cromată.

Desenul parașocului frontal este nou și diferă în funcție de versiuni. În schimb, din lateral și din spate este foarte greu de deosebit noua versiune de cea veche. Stopurile sunt puțin mai întunecate, iar noile opțiuni de personalizare permit finisarea celui de-al treilea montant în stil carbon.

În interior, însă, schimbările sunt mai importante. Partea superioară a planșei de bord este acoperită acum cu un material pe bază de spumă, o îmbunătățire remarcabilă comparativ cu nivelul anterior de finisare. Acum putem spune că interiorul bate spre un feeling mai preium. Baza sistemului infotainment este ecranul central de 9,2 inch, situat acum în altă poziție decât la versiunea non-facelift.

Opțional, comenzile pentru climatizare pot fi sensibile la atingere. Cei care preferă butoanele fizice, datorită ergonomiei sau obiceiului, vor putea opta pentru acestea. Nu în ultimul rând, Digital Cockpit (instrumentarul de bord digital) este de-acum standard pentru toate versiunile.

VW T-Roc testat acum de noi are un motor mai puternic, turbo, pe benzină care produce 150 CP și este cuplat la o cutie de viteze automată DSG cu 7 trepte. Mașina este destul de sprintenă, mai ales în oraș și stă destul de bine pe asfalt și în curbe. Direcția este și ea destul de precisă, iar orice VW provenit de pe platforma MQB ne-a obișnuit să stea bine în curbe. Modelul testat de noi vine echipat cu tracțiune față, așa că ne-am aventurat doar pe câte un drum neasfaltat. .

Pe lista sistemelor de siguranță prezente la bord regăsim cruise control adaptiv, un sistem de frânare automată de urgență cu posibilitate de detectare a pietonilor, asistent pentru menținerea benzii de mers, recunoașterea semnelor din trafic (are o oarecare întârziere), monitorizarea unghiului mort monitorizarea stării de oboseală a șoferului și avertizare la ieșirea cu spatele din parcare. De asemenea, am testat și sistemul de parcare automată, acesta descurcându-se foarte bine.

Volkswagen T-Roc 1.5 TSI DSG
0-100 km/oră: 8,4 s
Viteză maximă: 205 km/h
L/l/î: 4.230/1.819/1.573
Masă proprie: 1.350 kg
Volum portbagaj (l): 445
Cilindree (cmc): 1.498
Putere (CP): 150 la 5.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 250 la 2.000 rpm
Consum mediu: 7 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: Automată, 7 trepte

Related posts