Autoritățile au descoperit noi cazuri de testări falsificate la Toyota

Da mai departe!

Autoritățile japoneze au anunțat că au descoperit noi cazuri de mașini Toyota ale căror teste au fost falsificate. Compania anunțase anterior că verificările interne s-au finalizat și nu mai există alte cazuri de acest tip. Între timp, cele două cazuri au fost rezolvate.

Alte două modele Toyota, două vehicule comerciale, Noah și Voxy, au fost incluse acum de autoritățile japoneze în lista celor care au beneficiat de certificări cu date neconforme. Compania a fost obligată să suspende vânzările acestor modele, anunțând public faptul că regretă. „Cu regret profund, nu am reușit să ne desfășurăm în mod corespunzător operațiunile de certificare și ne cerem scuze părților interesate pentru orice îngrijorare sau neplăcere care le-ar fi putut cauza”.

În același timp, Toyota a transmis public faptul că modelele Corolla Fielder și Axio, precum și Yaris Cross, care fuseseră suspendate pentru livrări pe piața japoneză, au fost programate să reînceapă producția din septembrie, după ce autoritățile au confirmat că standardele de certificare sunt în regulă.

În ceea ce privește cele două modele comerciale, Toyota a anunțat, două zile mai târziu, că autoritățile au confirmat între timp conformitatea cu stadardele de certificare, astfel că vor fi reluate și livrările acestor două modele în curând.

„Ne cerem scuze sincer față de părțile interesate pentru orice îngrijorare sau neplăceri pe care le-ar fi putut cauza”, a mai transmis Toyota, care a publicat și o listă completă cu modelele implicate în acest scandal. Aici se află și modele aflate în producție și vândute pe piețele internaționale, pentru care autortiățile japoneze nu au nicio responsabilitate juridică și care nu sunt afectate de deciziile din Japonia.

Este vorba despre RAV4, model lansat în 2017, care are ca mențiune „Testat folosind blocuri de încărcare care diferă de reglementări și părți ale mecanismului de blocare a scaunelor care diferă de cele utilizate în producția de masă”, și de modelele Harrier și LM, care au menținea „Testat folosind piese care diferă de producția de masă”. Celelalte modele adăugate pe listă nu se mai produc.

Scandalul Toyota a fost declanșat după ce autoritățile japoneze au descoperit că mai multe automobile Toyota, din gama curentă sau din producția anterioară, au primit certificări pe baza unor teste de siguranță neconforme, cu date care nu corespundeau realității sau care au fost efectuate în condiții neconforme, astfel încât să poată trece testele.

Related posts