Volvo scoate de la vânzare limuzinele și break-urile, de pe piața britanică, se pregătește pentru electrificare

Da mai departe!

Volvo va vinde numai SUV-uri în Marea Britanie, una dintre piețele de bază ale mărcii, din cauza cererii tot mai scăzute pentru acest tip de caroserie.

Dealerii Volvo din Marea Britanie nu mai acceptă comenzi pentru modelele S60 și S90, precum și pentru wagon-urile V60 și V90, potrivit unei informații confirmate de reprezentanții companiei suedeze pentru Automotive News. „Mai sunt valabile la vânzare doar mașinile pe stoc”, au spus cei de la Volvo, care au precizat că modelele amintite vor fi produse în continuare și vor fi vândute pe alte piețe ale lumii.

Motivul retragerii acestor modele de pe piața britanică este scăderea masivă a interesului clienților pentru aceste caroserii, preferând în locul lor SUV-urile. Potrivit statisticilor, cota de piață a break-urilor a coborât la 3,5% în Marea Britanie, același lucru fiind vizibil și pe alte piețe mari, Franța sau Italia, în timp ce în Germania, Austria sau Suedia acestea încă ocupă un loc important pe piață (14,5%, 11,9% și, respectiv, 15,1%).

Sedanul S90, cel mai mare de acest tip din gama suedezilor, concurează cu celebrele Audi A6, BMW Serie 5 și Mercedes C Class, acesta urmând să fie scos din producție abia în 2026 – 2027, când va fi lansat un nou model, complet electric, denumit ES90.

„Continuăm să transformăm rapid oferta noastră de produse, ceea ce înseamnă nu numai să ne îndreptăm spre electrificarea completă, ci și să trecem la noi platforme și tehnologii pentru toate mașinile noastre. mașini complet electrice și faceți această tranziție tehnologică”, au explicat reprezentanții Volvo.

Marca deținută de chinezii de la Geely și-a propus ca până în 2025 să lanseze câte un model electric în fiecare an și să atingă un volum vândut de mașini complet electrice de un milion de exemplare, în acel an. În 2030, ținta companiei este să producă și să vândă exclusiv mașini electrice. 

Related posts