Vânzările trimestriale ale BMW au scăzut din cauza războiului şi a restricţiilor din China

Da mai departe!

Bayerische Motoren Werke (BMW) a anunţat joi că în primul trimestru din acest an a livrat clienţilor mai puţine maşini decât în perioada similară din 2021, din cauza efectelor războiului din Ucraina şi a restricţiilor din China, transmite DPA.

Grupul german, care deţine brandurile BMW, Mini şi Rolls-Royce, a vândut în total 596.907 vehicule în primele trei luni din acest an, un declin de 6,2% faţă de primul trimestru din 2021, care a fost cel mai bun trimestru din istoria companiei. Livrările de maşini electrice s-au dublat în perioada ianuarie-martie 2022, la 35.289 unităţi.

Producătorul german de maşini premium se aşteaptă ca vânzările din acest an să fie în linie cu cele din 2021, iar marja operaţională pe segmentul auto să se situeze anul acesta între 7-9%, din cauza efectelor războiului asupra producţiei. Fără impactul războiului, compania ar fi avut ca obiectiv o marjă între 8-10%.

Grupul german a vândut anul trecut un nivel record de vehicule – 2,52 milioane – în pofida deficitului de semiconductori, şi a raportat o marjă de profit de 10,3%, cea mai ridicată din 2017. 

Related posts