Ssang Yong Grand Tivoli – mai mare, mai folositor

Da mai departe!

Ssang Yong oferă o gamă de mașini destul de cuprinzătoare în care Tivoli are un rol important. Și pentru că Tivoli nu oferea foarte mult în materie de spațiu de stocare, a apărut Grand Tivoli… Ce a fost sacrificat? Designul părții spate.


Coreenii spun că designul Tivoli a fost inspirat de arhitectura urbană modernă și de liniile ondulate ale naturii. Acesta este un facelift care a adus blocuri optice mai moderne și o grilă mai pronunțată. Silueta este una zveltă de crossover urban, iar partea spate nu este pe placul tuturor din cauza proeminenței hayonului și a blocurilor optice cu o formă neobișnuită. Artificiul făcut pentru a crește spațiul de stocare până la 720 de litri este vizibil, dar pentru noi a fost suficient pentru a căra o bicicletă mare (da, vorbim despre un pegas din acela cu coarne mari). De asemenea, mașina este cu 26 de centimetri mai lungă decât modelul obinușnuit.
În interior, avem suficient spațiu pentru cinci persoane, iar portbagajul este unul dintre pricipalele atuuri ale acestei mașini. Pe de altă parte, designul interior este unul plăcut, iar materialele dincolo de ce pot oferi producători din zona asta de preț. Soluțiile de confort bine gândite aplicate în habitaclu contribuie la o stare bună a șoferului și pasagerilor. Am apreciat conceptul ergonomic al cockpit-ului, dar și pasul înainte din punctul de vedere al tehnologiei sistemului de infotaiment. Dispozitivele mobile pot fi conectate cu ușurință la ecranul de până la 9”, de asemenea, pot fi încărcate wireless. Dotări precum scaune față cu încălzire, scaun șofer cu ventilație în două trepte, scaune spate deosebit de confortabile datorită înclinării la 27,5°, sistemul automat de climatizare cu două zone cu senzor de temperatură și afișaj digital sunt prezente și la acest model. În Tivoli veți găsi deosebit de multe spații de depozitare pentru diferite obiecte – de exemplu, în consola centrală poate fi depozitată chiar și o tabletă, iar torpedoul este împărțit în mai multe compartimente. Buzunarele laterale de pe uși sunt atât de mari încât pot fi amplasate în ele fără probleme chiar și flacoane de 1,5 l.
Sub capotă este un motor Euro6 D, pe benzină de 1,5 litri GDI-turbo. Acesta furnizează putere maximă de 163 CP la 5500 rpm și cuplu maxim de 280 Nm la 1500–4500 rpm cu emisii CO2 de 146 g/km. Cuplat la o transmisie manuală 6 trepte bine etajată, acest propulsor oferă puterea foarte prompt, făcând din Tivoli o mașină sprintenă. Din punct de vedere al dinamicii, avem un comportament satisfăcător, în curbe mașina stă destul de bine, dar, dacă ar fi după noi, am îmbunătăți ceva la feedback-ul direcției, dar și la economia de combustibil.
Pe lângă o multitudine de airbag-uri, Ssang Yong Tivoli oferă sistemul avansat de asistare a șoferului și de siguranță care include sistemul avansat de frânare de urgență (AEBS) suplimentat cu cameră video și radar, asistență pentru menținerea pe banda de circulație, alertă la mișcarea vehiculului din față, alerte privind distanța sigură de urmărire și atenția șoferului, tempomat inteligent și adaptiv, precum și asistență pentru faza lungă. De asemenea, este prezentă și funcția de asistență pentru menținerea pe banda de circulație și alertă când vehiculul din față pornește din staționare.

Ssang Yong Grand Tivoli 1.5 GDi

– 0-100 km/h: N/A

– Viteza maximă: 175 km/oră

– L/l/î: 4.480/1.810/1.621

– Masă proprie: 1.350 kg

– Volum portbagaj (l) 720

– Cilindree (cmc) 1.497

– Putere (CP) 163 la 5.000 rpm

– Cuplu maxim (Nm) 260 la 1.500 rpm

– Consum mediu 9 l/100 km (mixt)

– Cutie de viteze automată, 7 trepte

Related posts