MG va prezenta modelul subcompact MG3 la Geneva Motor Show

Da mai departe!

Abia lansată în România, marca MG se pregătește de prezentarea în Europa a celei de a doua generații MG3, un model care va rivaliza cu Dacia Sandero, Renault Clio sau Peugeot 208.

Lansată oficial în România la finalul lunii decembrie 2023, marca britanică MG, parte a grupului chinez SAIC, va beneficia în curând de un nou vehicul cu un raport prestații/preț greu de bătut de constructorii europeni. MG3, model de clasă mică având drept competitori direcți modele precum Dacia Sandero, Renault Clio, Peugeot 208 sau Opel Corsa va fi prezentat publicului la Geneva International Motor Show (GIMS) la finalul lunii februarie.

Fără a dezvălui informații despre viitorul model, cei de la MG au anunțat premiera europeană a vehiculului printr-o simplă postare pe X în care este prezentată și partea frontală a mașinii.

Deocamdată, actuala generație MG3 este disponibilă doar în Marea Britanie și se bucură de un succes limitat. Conform DataForce, doar 4.441 de unități au ajuns la clienți în 2023. E drept că nici caracteristicile mașinii, rămasă atât tehnologic cât și estetic mult în urma rivalilor direcți nu o avantajează.

MG3 este unul dintre primele modele cu care brandul MG, acum parte a grupului chinez SAIC, a revenit pe piața din Marea Britanie. Cu modele produse exclusiv în China, marca a reușit să crească major în Europa în special grație mașinilor sale complet electrice. Totuși, oferind un raport bun prestații/preț, unul la care puține mărci europene pot măcar visa, MG a reușit să se impună pe unele piețe europene și cu modelele sale cu sisteme de propulsie bazate pe motoare termice.

Tocmai pentru a plasa MG3 într-o poziție mult mai bună pe piață, designerii și inginerii mărcii din grupul SAIC au modificat mult designul și, se pare, au dotat mașina cu mai multe sisteme de propulsie, inclusiv unul hibrid.

Related posts