Volkswagen vrea să vândă în SUA vehicule electrice sub 35.000 dolari, în următorii 3-4 ani

Da mai departe!

Volkswagen AG vrea ca în următorii 3-4 ani să aducă pe piaţa din Statele Unite o maşină electrică care să coste sub 35.000 dolari. „Nu ne vom reduce” planurile privind vehiculele electrice (EV) pe piaţa din Statele Unite, a afirmat Reinhard Fischer, vicepreşedinte şi director de strategie la VW America.

Acesta a adăugat că Volkswagen intenţionează să producă maşini electrice care să coste sub 35.000 dolari în Statele Unite sau în Mexic.

Opţiunile includ fabricile VW din Chattanooga, Tennessee şi Puebla, Mexico, precum şi noua uzină din Carolina de Sud planificată pentru subsidiara Scout a VW.

De asemenea, a declarat Fischer, VW caută să construiască fabrici de baterii pentru EV care vor avea un preţ mai mic de sub 35.000 dolari pentru a beneficia de subvenţiile acordate de SUA (IRA). Programul american de investiţii (Inflation Reduction Act, IRA), un pachet de 369 de miliarde de dolari, prevede distribuirea de subvenţii pentru industriile verzi, precum fabricarea de baterii pentru vehiculele electrice sau producţia de panouri solare.

Volkswagen, cel mai mare producătorul auto european, anunţase anterior că vrea să producă baterii în Canada pentru actualele şi viitoarele sale vehicule electrice destinate pieţei din America de Nord.

Related posts