Volkswagen anunță concedieri, dă afară 2.000 de angajați de la divizia de software

Da mai departe!

Volkswagen vrea să elimine 2.000 de locuri de muncă de la unitatea sa de software Cariad, aflată în dificultate, ca parte a unui plan de restructurare care va întârzia și mai mult noile arhitecturi software mult așteptate, a anunțat publicația Manager Magazin.

Consiliul de administrație a aprobat planul, urmând ca reducerile de personal să aibă loc din 2024 până la sfârșitul anului 2025, a precizat Manager Magazin, citând manageri de top din cadrul grupului.

O nouă arhitectură software, 1.2 – care urmează să fie implementată în Audi Q6 etron și Porsche Macan – va fi amânată cu 16-18 săptămâni, se arată în raport, în timp ce arhitectura de nivel următor 2.0, planificată inițial pentru 2025, este în curs de redezvoltare completă.

Noua platformă de sisteme scalabile (SSP), pe care ar urma să se bazeze toate modelele viitoare începând cu noul Trinity electric, este, de asemenea, în curs de redezvoltare, a adăugat raportul.

Cu toate acestea, planul mai are nevoie de aprobarea comitetului de întreprindere, care a negociat garanții de locuri de muncă pentru lucrători până la jumătatea anului 2025.

„Nu acceptăm această metodă de reducere generalizată a locurilor de muncă. Nu există nicio informație concretă cu privire la locul în care ar trebui să fie reduse posturile în ceea ce privește structura și sarcinile”, a declarat un purtător de cuvânt al comitetului de întreprindere Volkswagen.

Un purtător de cuvânt al Cariad a refuzat să comenteze articolul, dar a declarat că directorul executiv al Cariad, Peter Bosch, lucrează din vară la un „plan de transformare cuprinzător” pentru „repoziționarea” companiei.

„Planificarea transformării este în faza finală și va fi comunicată după ce organismele relevante vor adopta o rezoluție”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Unitatea – înființată sub conducerea fostului director general al grupului VW, Herbert Diess – și-a depășit bugetul și a ratat în mod repetat obiectivele privind lansarea de modele și software.

Volkswagen l-a numit pe Bosch, fostul șef de producție Bentley, la conducerea unității la începutul acestui an, în încercarea de a readuce Cariad pe drumul cel bun.

Related posts