Viitorul Porsche Panamera vine cu noul concept interior centrat pe șofer

Da mai departe!

Conceptul de control al mașinii pe care Porsche îl folosește acum în noul Panamera este inovator și intuitiv: Porsche Driver Experience plasează șoferul în centrul atenției și creează echilibrul perfect între elementele analogice și cele digitale. În rândul berlinelor de lux, mașina sport se remarcă printr-o ambianță interioară de o calitate superioară și extrem de sportivă.

 În noua generație de modele care va fi prezentată publicului pe 24 noiembrie 2023, Porsche Panamera va dispune de conceptul de control Porsche Driver Experience, centrat pe șofer, care a fost introdus pentru prima dată pe Taycan. Acesta oferă un afișaj complet digital, o gamă vastă de opțiuni de personalizare și o operare intuitivă. O caracteristică cheie a conceptului este gruparea elementelor de control relevante pentru condus în imediata apropiere a volanului. Prin urmare, toate funcțiile elementare sunt accesibile șoferului, rapid și intuitiv. Acest lucru simplifică operarea noului Panamera în toate situațiile de conducere și, în special, în timpul condusului dinamic.

Accentul pus pe axa șoferului se manifestă în numeroase detalii. De exemplu, Porsche plasează comutatorul pentru navigarea printre opțiunile oferite de instrumentarul de bord și comutatorul pentru selectarea programelor de condus, direct pe volan. Maneta schimbătorului de viteze este situată chiar lângă acesta. Astfel, se creează spațiu pe consola centrală pentru un panou elegant de control al climatizării, care combină suprafețele tactile și comutatoarele fizice într-o soluție pe cât de intuitivă, pe atât de elegantă. În consola centrală sunt instalate guri de aerisire noi și reglabile electric. Este posibilă comutarea între mai multe moduri de climatizare pre-configurate și personalizate prin simpla apăsare a unui buton. În plus, compartimentul de depozitare din consola centrală oferă mai mult spațiu decât până acum.

Instrumentarul de bord digital, independent, pune accentul pe axa șoferului. Afișajul de 12,6 inchi se caracterizează printr-un design curbat și independent. Porsche structurează în mod clar informațiile de conducere afișate pe acesta în trei zone, pentru care sunt posibile configurații diferite, în funcție de echipare și de vizualizarea selectată. Afișajul head-up suplimentar, opțional, poate fi operat direct de pe volanul sport.

Designul curat și materialele de lux creează o ambianță de înaltă calitate și sportivă în interiorul noului Panamera. Noul concept de design impresionează prin continuitatea sa formală, care se extinde de la consola centrală la panoul de comandă și până la ușile noului Panamera. Alături de înălțarea consolei centrale, aceasta este una dintre caracteristicile definitorii ale habitaclului Panamera. Pentru prima dată, Porsche echipează modelul cu o iluminare ambientală continuă de-a lungul întregului panou, subliniind amploarea vehiculului. Toate modelele Panamera sunt și mai confortabile decât până acum, datorită materialelor îmbunătățite ale scaunelor, care sporesc confortul, printr-o elasticitate sporită. Modelele executive ale modelului Panamera dispun, de asemenea, de un nou sistem de scaune spate cu un contur nou, care oferă o poziție optimizată. Astfel, pasagerii din spate ajung mai relaxați după drumuri lungi.

Porsche a stabilit opțiunile de culori și materiale disponibile pe noul Panamera pe baza unei selecții de materiale deosebit de fine și de modele bicolore. Opțiunile de decor și accentele asortate îmbunătățesc și mai mult ambianța. Unele dintre acestea sunt oferite de Porsche Exclusive Manufaktur. Pentru prima dată, Porsche oferă, de asemenea, echipări fără piele în Panamera, care combină materiale deosebit de sportive, precum Race-Tex, cu țesătura Pepita.

Related posts