Rechemare pentru BMW Serie 7 și i7, din cauza unor suduri proaste

Da mai departe!

Un număr redus de automobile de lux de la BMW vor fi rechemate pentru a fi verificate și, dacă este cazul, reparate, deoarece o sudură a scaunelor ar putea produce accidentări severe ale ocupanților mașinii.

Automobilele BMW Serie 7 și i7 produse în perioada septembrie 2022 și ianuarie 2023 vor fi rechemate în service pentru a fi verificate. Potrivit unei alerte emise de Germania în sistemul european Rapex, defecțiunea posibilă se referă la sudurile scaunelor față, care nu respectă legislația privind aprobările de tip ale vehiculelor. Din acest motiv, în cazul unui accident, sudurile respective se pot desprinde și „pot compromite sistemul de centuri, crescând riscul accidentărilor”, după cum este descris defectul în alerta europeană.

Din fericire, nu este vorba despre un număr foarte mare, 1357 de vehicule, cel puțin până în acest moment, fiind vizate automobile vândute pe piețele din Europa.

Proprietarii automobilelor vizate de rechemare pot verifica direct pe site-ul producătorului BMW dacă automobiul pe care îl dețin se încadrează în lista emisă de companie: https://www.bmw.de/de/topics/service-zubehoer/bmw-service/rueckrufe.html

Noul model BMW Serie 7 este la prima rechemare de siguranță emisă de la momentul lansării, toamna lui 2022. Modelul este unul dintre cele mai sofisticate din industria auto în acest moment, fiind echipat cu cele mai noi tehnologii de asistență și de infotainement, inclusiv cu un display de mari dimensiuni pentru pasagerii din spate. Prețul unui BMW Serie 7 începe de la aproape 100.000 de euro, iar al unui i7, versiunea echipată cu motorizare electrică, începe de la circa 120.000 de euro.

Ultima rechemare a unui BMW Serie 7 a fost cea a vechii generații, în 2021, din cauza celebrelor airbaguri Takata.

Related posts