Producţia din Italia a grupului auto Stellantis va scădea în 2022 pentru al cincilea an consecutiv

Da mai departe!

Producţia din Italia a grupului auto Stellantis va scădea în 2022 pentru al cincilea an consecutiv, în principal din cauza opririlor cauzate de o criză prelungită a furnizării de cipuri, potrivit sindicatului IM-CISL, transmite Reuters.

Pe baza datelor din primele nouă luni ale anului, FIM-CISL estimează că Stellantis, proprietarul unor mărci, precum Fiat, Peugeot şi Citroen, dar şi Chrysler, va produce mai puţin de 650.000 de vehicule până la sfârşitul anului în fabricile sale italiene, în scădere de la 673.574 în 2021.

Asta ar însemna un deficit de aproximativ 200.000 de unităţi în comparaţie cu potenţialul generat de comenzile deja rezervate, a spus sindicatul în raportul său trimestrial privind producţia Stellantis în ţară.

Ferdinando Uliano, şeful FIM-CISL pentru automobile, a declarat că deficitul de cipuri a fost principalul motiv al scăderii producţiei, dar au apărut probleme şi cu alte piese, fără a oferi detalii suplimentare.

Problema lipsei semiconductorilor ”va afecta şi 2023”, a spus Uliano, prezentând raportul.

”Războiul din Ucraina, oprirea aprovizionării cu gaze ruseşti… nu pot decât să înrăutăţească şi mai mult problema achiziţiei şi a costurilor materiilor prime”, a adăugat el.

În total, 235 de zile lucrătoare au fost pierdute între ianuarie şi septembrie, din cauza opririlor de producţie, conform raportului.

”Nu ne-am revenit încă la nivelurile pre-pandemice”, a spus Uliano.

În primele nouă luni ale anului 2022, producţia Stellantis în Italia a scăzut cu 2,4% de la an la an, la 515.380 de vehicule, a spus FIM-CISL.

Aceasta a fost o scădere puţin mai mică decât în ​​prima jumătate a anului, când perturbările din industria transporturilor au afectat şi producţia.

Producţia de vehicule comerciale uşoare la uzina Stellantis Sevel din centrul Italiei, ea mai mare unitate de asamblare a furgonetelor din Europa, a scăzut cu 27,5% faţă de anul precedent.

Producţia de maşini a crescut însă cu 14,1% în aceeaşi perioadă, ajutată de noile modele Alfa Romeo Tonale şi Maserati Grecale, a căror producţie a început în fabricile Pomigliano şi Cassino la sfârşitul trimestrului al doilea.

Related posts