Nissan a prezentat noua generație Micra

Da mai departe!

Noul Nissan Micra, dezvăluit în premieră la Salonul Auto de la Paris 2016, oferă o imagine complet reinventată a modelului. Noul Nissan Micra va fi produs în Europa la uzina Renault din Flins, Franța, parte a Alianței Nissan-Renault. Comercializarea modelului va demara în Europa începând cu martie 2017.

Vizând Europa, cea mai mare piață de modele hatchback din lume, Noul Micra are o gardă la sol mai joasă și un plus de centimetri în lungime și lățime față generațiile precedente. Noua generație propune un spațiu interior mai generos.
În plus, noul Micra aduce noi motorizări turbo downsized, un șasiu agil și precis, precum și un pachet complet de tehnologii și echipamente inovatoare de siguranță. Fidel conceptului Sway prezentat în 2015 la Salonul Auto de la Geneva, Noul Micra înglobează pe deplin cele mai noi tendințe în limbajul de design al mărcii, cu elemente de
identitate specifice, o nouă semnătură de design.
Elementele specifice de identitate vizuală includ grila V-motion, mânerele ușilor spate camuflate în stâlpii C,
precum și linia aerodinamică a plafonului, care include un spoiler. Pentru o apariție spectaculoasă este pusă la dispoziție o selecție de 10 culori, inclusiv Energy Orange. Opțiunile suplimentare de personalizare exerioară și
interioară generează 125 de combinații posibile diferite.
Lățimea considerabila a autovehiculului și ampatamentul extins fac posibil ca spațiul din habitaclu să fie la nivelul superior al segmentului. Tabloul de bord cu design aerodinamic specific conferă habitaclului o ambianță elegantă și aerisită.
De obicei prezent în segmentele superioare, pachetul de tehnologii inovatoare cuprinde: Lane Departure Prevention, prezent incă de la prima versiune, Sistemul de Frânare de Urgență cu funcție de recunoaștere a pietonilor, o premieră pentru vehiculele Nissan din Europa, alături de Intelligent Around View Monitor, Traffic Sign Recognition, High Beam Assist și Blind Spot Warning. Împreună, toate aceste tehnologii avansate sunt componente ale sistemului complex Autonomous Driving și sunt parte integrantă a filosofiei Nissan de Mobilitate Inteligentă.
În exclusivitate pentru Noul Micra și în colaborare cu Nissan, a fost dezvoltat noul sistem de sonorizare Bose Personal cu 6 incinte acustice.
Noul Micra este dotat cu un display central digital color de 7”, ce permite accesul la sistemele audio și de navigație prin satelit, telefon mobil, aplicații online și asistență vocală Siri via Apple CarPlay.
Inovații disponibile până în prezent doar pe Nissan Qashqai si X-Trail sunt propuse și pe Noul Micra: Active Ride Control pentru un confort sporit în deplasare iar Active Trace Control pentru control sporit al traiectoriei.
Motorizările eficiente au constituit una dintre prioritățile cheie în dezvoltarea Noului Micra. Încă de la lansare, vor fi disponibile 2 motorizări noi: 0.9 litri turbo benzină și 1,5 litri diesel de, ambele dezvoltând 90 CP. Gama va fi completată la scurt timp de motorul aspirat de 1,0 litri 75 CP benzină.

Related posts