Goodyear Tire & Rubber va renunța la 1.200 de posturi, în cadrul unui program de restructurare

Da mai departe!

Goodyear Tire & Rubber a aprobat un plan de restructurare şi reorganizare a forţei de muncă în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, care va duce la desfiinţarea a 1.200 de locuri de muncă, potrivit unui document depus de companie la autoritatea de reglementare bursieră, transmite Reuters.

Decizia vine după ce investitorul activist Elliott Investment Management a criticat Goodyear, în mai, pentru gestionarea defectuoasă şi pentru că a rămas în urmă rivalilor Michelin şi Bridgestone.

Elliott, care deţine un pachet de 10% din compania producătoare de anvelope, a  presat Goodyear pentru o restructurare operaţională şi vânzarea magazinelor sale.

Restructurarea va avea ca rezultat economii ”semnificative” din 2024 până în 2025 şi vine în momentul în care compania încearcă să-şi eficientizeze afacerile şi să-şi îmbunătăţească structura costurilor, a declarat Goodyear vineri.

Firma cu sediul în Ohio a estimat costuri totale înainte de impozitare între 210 şi 230 de milioane de dolari până în 2025 din cauza restructurării.

Compania, cu o istorie de 125 de ani, a mai spus că se aşteaptă să informeze investitorii cu privire la planul său mai larg în timpul trimestrului al patrulea.

Luna trecută, Goodyear a înregistrat o pierdere de 73 de cenţi pe acţiune pentru trimestrul al doilea, faţă de un profit de 58 de cenţi pe acţiune cu un an mai devreme.

Related posts