Efectul Tesla: Renault va revizui prețurile mașinilor sale electrice

Da mai departe!

Constructorul auto francez își va revizui politicile de prețuri cu privire la automobilele electrice vândute la nivel mondial, pentru a se asigura că rămâne competitiv, după mai multe decizii de reducere a prețurilor adoptate de rivalul american Tesla Inc, a declarat directorul mărcii Renault, Fabrice Cambolive.

„Vom analiza fiecare țară în parte, piață cu piață, care este nivelul de competitivitate pe care trebuie să îl avem pentru a rămâne în cursă”, a spus Fabrice Cambolive.

În pofida relansării vânzărilor, Fabrice Cambolive a subliniat că reducerile de prețuri decise de Tesla sunt un semnal de alarmă pentru competitori. Directorul mărcii Renault a mai spus că vânzările modelului Megane electric, unul dintre cele mai populare modele, au crescut semnificativ în luna martie, cu un nivel solid al comenzilor care a venit în pofida unor reduceri de prețuri foarte limitate. Însă acest model are în prezent un cost similar cu modelul echivalent al constructorului american. După ultimele reduceri de prețuri decise de Tesla, un automobil Tesla Model 3 are în Franța un preț de pornire de 41.900 de euro, comparativ cu 42.000 de euro pentru un Megane electric.

În martie, chiar înainte de această „provocare”, așa cum o numește Cambolive, pusă în scenă de Tesla, vânzările modelului Renault Megane E-Tech Electric au crescut brusc.

Related posts