Actualizare gratuită pentru întreaga gamă de modele Porsche Taycan

Da mai departe!

Porsche anunță o actualizare software gratuită pentru modelele Taycan, indiferent de vârsta vehiculului, motor, caroserie sau piață. Actualizarea va fi implementată în funcție de fiecare piață. Peste 75.000 de exemplare de Taycan au fost livrate la nivel mondial, de când Porsche a lansat prima sa mașină sport complet electrică la sfârșitul anului 2019.

În funcție de momentul în care a fost livrat vehiculul, clienții vor beneficia, printre altele, de o creștere a eficienței sistemului de propulsie, precum și de noi funcții și
îmbunătățiri ale Porsche Communication Management (PCM), Porsche Connect și ale sistemelor de asistență. Actualizarea include, de asemenea, opțiunea de a avea
funcții și echipamente individuale deblocate după cumpărare (funcție la cerere, FoD) și va îmbunătăți capacitatea de actualizare over-the-air (OTA) a tuturor modelelor Taycan. Actualizarea este gratuită pentru clienți, va fi oferită în întreaga lume și poate fi efectuată în timpul unei vizite la un atelier de service Porsche.

„Această campanie va permite tuturor clienților să beneficieze de dezvoltarea continuă a Taycan-ului. Am optimizat semnificativ seria de modele, în aproape toate privințele, față de 2019″, spune Kevin Giek, Vicepreședinte Model Line Taycan. „Au fost adăugate funcții noi, iar cele deja prezente au fost revizuite sau ajustate pentru a îmbunătăți și mai mult experiența clienților. În urma acestei actualizări, oricine conduce un Taycan de la începutul perioadei de producție a mașinii va fi plăcut surprins de cât de mult s-a dezvoltat partea de software de la acel moment”. Pe plan intern, Porsche se referă la această actualizare ca „uPdate”, pentru că modelul anului 2023, care a început în iulie 2022, este desemnat prin litera „P”.

Magnitudinea exactă a actualizării și durata vizitei necesare la atelier depind de starea software-ului specific al modelului Taycan în cauză. Cu cât mașina este mai veche, cu atât vor fi instalate mai multe îmbunătățiri și inovații.

Încărcătorul de bord de 22 kW a devenit recent disponibil și pentru instalare pe modele mai vechi . Clienții pot combina această modernizare pe cheltuiala lor cu o vizită la atelier pentru actualizarea software-ului. Cu o capacitate de încărcare de până la 22 kW, acesta încarcă bateria mult mai repede. În Europa și America de Nord, modernizarea include și activarea funcției Plug & Charge. Aceasta permite încărcarea și plata fără card sau aplicație. Imediat ce cablul de încărcare este conectat, Taycan stabilește o comunicare criptată cu stația de încărcare compatibilă Plug & Charge. Procesele de încărcare și plată încep apoi automat.

Cele mai importante actualizări:

● Grup motopropulsor: în modurile de conducere „Normal” și „Range” la modelele cu tracțiune integrală, în funcționarea cu sarcină parțială, motorul electric frontal este aproape complet deconectat și dezactivat. În timpul rulării în coastă și în oprire, ambele osii sunt decuplate, ceea ce reduce pierderile de rezistență la frecare și mărește autonomia vehiculului. Indicatorul de tracțiune integrală este acum afișat ca indicator al fluxului de energie pe afișajul central, crescând vizibilitatea stării curente de funcționare a unităților. Strategia de recuperare a energiei a fost, de asemenea, optimizată. Setarea de recuperare automată, de exemplu, este păstrată chiar și atunci când șoferul schimbă programul de conducere. Aceste îmbunătățiri sunt relevante pentru modelele Taycan din anii model 2020 și 2021.

● Managementul termic: o mai bună condiționare a bateriei, în special la
temperaturi exterioare scăzute, permite modelului Taycan să fie încărcat rapid mai frecvent și pe o gamă mai largă de niveluri de încărcare a bateriei (SoC). Căldura reziduală de la componentele electrice, de exemplu, este folosită chiar mai mult decât înainte pentru asigurarea unei temperaturi optime e bateriei. Pentru modelele Taycan din 2020 și 2021², acest lucru permite o autonomie mai mare și timpi de încărcare mai scurți.

● Porsche Communication Management (PCM) și Porsche Connect: funcții noi, un design colorat pe ecranul de pornire și o ușurință și mai mare de utilizare sunt semnele distinctive ale upgrade-urilor de model în acest domeniu. La modele Taycan produse în anii model 2020 și 2021 și până la mijlocul lunii februarie 2022, actualizarea optimizează controlul vocal și integrează aplicația Spotify®. Android Auto® este disponibil wireless. Stațiile de încărcare pot fi filtrate și selectate în sistemul de navigație în funcție de capacitatea de încărcare. Șoferii modelelor Taycan din anul model 2021 cu afișaj head-up se vor bucura de varianta optimizată a hărții de navigație, printre alte elemente. Conținutul afișajului a fost extins. Pentru toate modelele Taycan anterioare modelului anului 2023, instrucțiunile de operare de la bord pot fi acum utilizate și prin control vocal.

● Sisteme de asistență: unele sisteme pot ajuta acum șoferul în și mai multe situații. Senzorii funcției ParkAssist funcționează acum cu o rază mai mare. Căutarea locurilor de parcare disponibile a fost, de asemenea, îmbunătățită, astfel că acum sunt oferite șoferului ca opțiune spații și mai mici. De aceste îmbunătățiri vor beneficia modelele Taycan din anii 2020, 2021 și 2022.

● Funcții de deblocare după achiziționarea vehiculului (FoD): toate modelele Taycan din anii model 2020, 2021 și 2022 sunt acum eligibile, la cerere, pentru funcția de deschidere fără cheie (acces confortabil) pentru uși și hayon. Opțiunea actualizărilor software over-the-air (OTA) a fost acum extinsă și mai mult pentru noul an de model.

Related posts