UE și China negociază prețurile minime pentru EV-uri chinezești în locul tarifelor impuse de UE anul trecut

Da mai departe!

UE și China au convenit să analizeze stabilirea prețurilor minime pentru vehiculele electrice produse din China în locul tarifelor impuse de UE anul trecut, a declarat joi un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, scrie Reuters.

Comisarul UE pentru comerț, Maros Sefcovic, a discutat cu ministrul chinez al Comerțului Wang Wentao în ultimele 24 de ore și ambele părți au convenit să analizeze stabilirea prețurilor minime, a declarat purtătorul de cuvânt al UE.

Ministerul Comerțului din China a declarat într-o declarație că negocierile urmează să înceapă imediat.

Sefcovic a spus anterior că orice preț minim ar trebui să fie la fel de eficace și aplicabil ca și tarifele UE.

Ofertele anterioare cu prețuri minime convenite de UE au fost pentru mărfuri omogene, mai degrabă decât pentru produse complexe, cum ar fi mașinile. Comisia a declarat că consideră că un preț minim unic nu ar fi adecvat pentru a contracara prejudiciul cauzat de subvenții.

UE a crescut tarifele pentru vehiculele electrice construite în China până la 45,3% în octombrie anul trecut, dar Bruxelles-ul și Beijingul au propus ideea de a ridica tarifele prin posibile angajamente la prețuri minime, cunoscute sub numele de angajamente de preț pentru mașinile importate.

Comisia Europeană a declarat că este dispusă să continue negocierea unei alternative la tarifele cu China, care includea tarife de 17% pentru vehiculele fabricate de BYD, 18,8% pentru Geely și 35,3% pentru SAIC, pe standardul de import de autovehicule deschise la importul nou.

Discuțiile pentru a putea găsi un armistițiu cu privire la disputa de lungă durată, care i-a tulburat și pe producătorii francezi de coniac în timp ce Beijingul a luat măsuri comerciale de răzbunare, au loc în timp ce președintele american Donald Trump s-a angajat într-un război comercial cu unii dintre cei mai apropiați parteneri comerciali ai Statelor Unite, inclusiv UE și China.

Beijingul a aplicat taxe punitive asupra coniacului francez anul trecut, afectând vânzările în economia nr. 2 din lume și o piață majoră de brandy pentru companiile globale precum Hennessey, Remy Cointreau și Pernod Ricard.

Asociația germană a industriei auto VDA a salutat discuțiile dintre UE și China, numind taxele drept „greșeală” și pledând pentru o soluție negociată.

„Indiferent de evoluțiile globale actuale, aici trebuie să se discute și despre cum să reducă obstacolele și distorsiunile în comerțul internațional, mai degrabă decât să construim noi obstacole”, a spus VDA joi.

Producătorii germani de automobile, care au realizat o treime din vânzările lor anul trecut în China, s-au opus tarifelor, îngrijorați de un conflict comercial cu al doilea cel mai important partener comercial al țării, după SUA.

Related posts