ACAROM: Producția de mașini din România s-a redus, în martie 2023, cu 2,8%

Da mai departe!

Raportul ACAROM privind producția de mașini din România în luna martie arată că uzinele Automobile Dacia și Ford Otosan au asamblat cu 2,8% mai puține vehicule decât în aceeași lună a anului anterior. Este prima lună dintr-o perioadă destul de lungă de când se înregistrează un trend descendent.

Dintre acestea, 35.610 de unități au fost asamblate la uzina Automobile Dacia din Mioveni și e alte 19.818 de mașini la cea a Ford Otosan de la Craiova. Având în vedere că atât în ianuarie cât și în februarie producția de vehicule a înregistrat creșteri de 9,65%, respectiv, 9,8%, martie devine prima lună din 2023 în care se înregistrează o scădere.

Cu toate acestea, cumulând rezultatele din primele trei luni ale lui 2023, producția de automobile s-a majorat cu 4,3% până la 142.756 unități, rezultata apropiat de cel din aceeași perioadă a lui 2022.

În primul trimestru din acest an uzina Automobile Dacia a asamblat 93.286 de mașini, în timp ce la fabrica Ford Otosan din Craiova au fost produse 49.470 unități. Astfel, industria constructoare de mașini a trimis către clienți de două ori mai multe mașini Dacia decât Ford.

Având în vedere că, în perioada 13 – 18 aprilie, uzina Automobile Dacia va înceta temporar producția din cauza lipsei unor componente electronice, este de așteptat ca și aprilie să fie o lună mai slabă decât era de așteptat având în vedere că cererea de pe piață este încă mai mare decât oferta.

Related posts