Un nou motor pentru Renault ZOE – R110

Da mai departe!

Renault lansează un nou motor electric, R110, care va echipa versiunea 2018 a modelului ZOE. Prezentat la Salonul Auto de la Geneva, motorul R110 este disponibil pe nivelul de echipare INTENS la prețul de 35 150 € (TVA inclus). Noua versiune promite o autonomie reală de 300 km, precum și performanțe îmbunătățite.

Motorizarea de 80 kW, R110, dezvoltă 12 kW suplimentari și păstrează aceeași masă a predecesorul său, R90. Cu ajutorul acesteia clientul se bucură de o capacitate mai mare de accelerare pe șosea și pe autostradă, cu un câștig de aproape 2 secunde la 80-120 km / h. Îmbunătățirea semnificativă a reprizelor conferă un plus de confort la viteze mai mari. Ca evoluție a motorului R90, R110 păstrează performanța excelentă în ceea ce privește eficiența energetică și dinamismul la viteză redusă, prin livrarea unui cuplu maxim de 225 Nm.

Renault își reafirmă strategia ce susține dezvoltarea motoarelor electrice, confirmând totodată expertiza în domeniu. R110 este un motor 100% Renault, fabricat şi proiectat în Franța de către inginerii din Technocentre (Yvelines) și cei de la fabrica din Cléon (Seine Maritime). Acest motor electric va avea cinci versiuni (44 kW, 57 kW, 60 kW, 68 kW și 80 kW) și va fi disponibil pe următoarele modele: Kangoo Z.E., Master Z.E. și ZOE pentru Renault și Smart Electric Drive pentru Daimler.

Versiunea 2018 a modelului are, de asemenea, un design mai rafinat și modern, oferind o nouă culoare de caroserie : „Violet Blueberry”. Pe nivelul de echipare „INTENS”, clienții pot opta pentru un nou pachet exclusiv „Violet Pack Blueberry” care include detalii de interior şi de exterior în tonuri violet. Acestea sunt prezente pe următoarele elemente: planșa de bord, aeratoare, schimbătorul de viteze, difuzoare, precum și pe cusături și pe țesătura scaunelor.
R110, primul motor electric Renault omologat conform protocolului WLTP
R110, este primul motor electric Renault omologat conform protocolului WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure – protocolul care înlocuiește sistemul de omologare NEDC). Conform rezultatelor obținute, ZOE anunță o autonomie reala de 300 km în utilizarea urbană și extra-urbană.

2018 – New R110 electric engine

Related posts