Trebuie să înmatriculați mașinile cumpărate mult mai repede

Da mai departe!

Nu riscați suspendarea înmatriculări unei mașini cumpărate la mâna a doua. De la 20 Mai 2018, în Codul Rutier intră în vigoare o nouă prevedere.

Printre noile prevederi care vor intra, de la 20 Mai 2018, în codul rutier este și aceia că în termen de 90 zile de la vânzarea mașinii, noii proprietari trebuie să anunțe direcțiile de permise și înmatriculări că au devenit proprietarii acelor mașini.

Cei care nu-și vor îndeplini obligația vor avea inderdicție de a circula cu mașinile pe drumurile publice.

„În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în Registrul național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate constituit de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor simultan cu menționarea încetării calității de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operațiuni, noul proprietar este obligat să solicite autorității competente de înmatriculare transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului”,

Organul fiscal care va opera scoaterea mașinii din evidența fiscală a noului proprietar va anunța autoritatea de înmatriculare în aproximativ cinci zile lucrătoare despre acest lucru.

Related posts